"zaikai" Definisjon | Gratis Norwegian Ordbok | internasjonal-ordboken.com
header logo
Tilbake Til | Hjem       Search

"

zaikai

" definisjon        
AD 970 X 250

Wiktionary

Etymologi:

Fra japansk 財 界 (ざ い か い, zaikai).


Substantiv:

zaikai (utellelig) Kollektivt, den mektige og innflytelsesrike forretningsfolk og tycoons av Japan. 1995 Khoon Choy Lee, Japan: Mellom myte og virkelighet, side 181, Bak handelsselskap, og banken er de økonomisk sammenhengende selskaper kjent som zaikai, mange av dem nedstammet fra før krigen Zaibatsus oligopolists. Den moderne zaikai har vært like sterk som dets Zaibatsus forgjengere, oppnå dette resultatet ved å koble bedrifter (gjennom sikringsanlegg styreverv og egenkapital ved deltakelse) hvis operasjoner forstå de fleste av de viktigste områdene av japansk industrivirksomhet. 1996, Raghubir Dayal, Peter Zachariah, Kireet Rajpal, Organisasjonskunnskap og Behaviour, side 111, i bytte for fortsatt støtte fra zaikai, som uttrykker enighet om big business, og fungerer som en stor rørledning tilføre nødvendig kapital for LDP aktiviteter, LDP har gjort ytterste for å reflektere design av big business i sin politikk. 1999 Atsuko Abe, Japan og EU: Innenriks Politikk og transnasjonale relasjoner, side 40, mens elitistiske modeller inkluderer de store virksomheten sirkler, eller zaikai, som en av de uatskillelige makteliten, pluralists understreke deres relative uavhengighet av den politiske og administrative elite. 1999 Gerald L. Curtis, The Logic of japanske Politikk: Ledere, institusjoner, og grensene for Change, side 52, Lederne av Keidanren tradisjonelt har bestått av kjernen i zaikai, som bokstavelig talt betyr "finansielle verden", men er en begrep som brukes mer generelt for å referere til finans- og næringslivets makteliten. I Japans populærkulturen, i femti og sekstitallet spesielt, leder av Keidanren, "prime minister av zaikai," og andre zaikai ledere hadde makt til å gjøre eller ødelegge statsministre og å utøve en dominerende innflytelse over den økonomiske politikken.


Referanse:

zaikai

Hjelpe oss å redigere våre oversettelser! Klikk på Rediger-ikonene for å begynne. Takk for hjelpen!AD 728 X 90

Besøkende Innspill:

Besøkende er velkommen til å hjelpe oss å utvide betydningen av zaikai. Fyll ut skjemaet under for å legge til din definisjon, f.eks eller kommentar.

 

Poste Dine Innspill


 
Skriv inn navnet ditt
 
Definisjon Eksempel Kommentar
 

Bevise at du ikke er en maskin
Taster inn koden

Enig med internasjonal-ordboken.com vilkår for bruk og retningslinjer for personvern

 


Lignende Ord:

Med andre ord som ligner på zaikai finner du nedenfor:

1.Zaibatsus
2.zaikai
3.zail
4.zaildar
5.Zaim
6.zaimet
7.Zain
8.Zaire
9.Zairese
10.Zairiske
11.zairite
12.zaitech
13.Zaiwa
AD 160 X 600


Takk for at du besøker internasjonal-ordboken.com, en gratis online ordbok med over 200.000 definisjoner av ord og uttrykk. Du er besøkende 93 på denne siden. Hjelp oss utvide betydningen av zaikai ved å tilveiebringe en alternativ definisjon eller eksempelet ovenfor. Vennligst legg kommentarer for å hjelpe oss med å forbedre nettstedet. Det er 2 Kategorier for dette ordet. Dette er ord 280124 i vår ordbok.
Opphavsrett © 2018 | internasjonal-ordboken.com | Alle Rettigheter Reservert
Hjem | Erklæring Om Personvern | Vilkår For Bruk