"våkenatt" Definisjon | Gratis Norwegian Ordbok | internasjonal-ordboken.com
header logo
Tilbake Til | Hjem       Search

"

våkenatt

" definisjon        
AD 970 X 250

Webster

Engelsk Ord:

vigil


Engelsk Uttale:

vig•il


Substantiv:


Etymologi

(Gammelengelsk) vigile, (latin) vigilia, fra våkenatt våken, vaktsom, sannsynligvis beslektet med (engelsk) våkne: konferere (fransk) vigile. Se Wake, intransitive verb, og konferere Reveille, Surveillance, Vedette, vegetabilsk, Vigor.


Definisjon

1. Avholdenhet fra dvale, enten i en tid da søvn er vanlig eller ikke; det handler om å holde seg våken, eller tilstand av å være våken, eller tilstand av å være våken; søvnløshet; våkenhet; se på. "Utslitt av arbeid og våkenetter i mange måneder." Macaulay. Ingenting slites ut et fint ansikt som de våkenetter av kortbordet og de kutte lidenskaper som deltar dem. Addison.

2. Derfor andakt titting; våkne for bønn eller andre religiøse øvelser. Så de i himmelen sine oder og våkenetter innstilt. Milton. Vær edru og våke, er The Judge ved porten. Neale (Rhythm of St. Bernard).

3. (Ecclesiastical) (a) Opprinnelig klokken holdt på kvelden før en fest. (b) Senere på dagen og natten før en fest. Den som skal leve denne dagen, og se alderdom, vil årlig på våkenatt festen hans naboer, og si: "I morgen er St. Crispian." (Shakespeare)

(c) En gudstjeneste utført om kvelden før en fest. Våkenetter, eller våkenhet, av blomster (botanisk), en særegen fakultet tilhører blomster av visse planter av åpning og lukking kronbladene som visse tider på dagen. [Rare]Hjelpe oss å redigere våre oversettelser! Klikk på Rediger-ikonene for å begynne. Takk for hjelpen!AD 728 X 90

Besøkende Innspill:

Besøkende er velkommen til å hjelpe oss å utvide betydningen av våkenatt. Fyll ut skjemaet under for å legge til din definisjon, f.eks eller kommentar.

 

Poste Dine Innspill


 
Skriv inn navnet ditt
 
Definisjon Eksempel Kommentar
 

Bevise at du ikke er en maskin
Taster inn koden

Enig med internasjonal-ordboken.com vilkår for bruk og retningslinjer for personvern

 


AD 160 X 600


Takk for at du besøker internasjonal-ordboken.com, en gratis online ordbok med over 200.000 definisjoner av ord og uttrykk. Du er besøkende 993 på denne siden. Hjelp oss utvide betydningen av våkenatt ved å tilveiebringe en alternativ definisjon eller eksempelet ovenfor. Vennligst legg kommentarer for å hjelpe oss med å forbedre nettstedet. Det er 5 Kategorier for dette ordet. Dette er ord 270679 i vår ordbok.
Opphavsrett © 2018 | internasjonal-ordboken.com | Alle Rettigheter Reservert
Hjem | Erklæring Om Personvern | Vilkår For Bruk