"up" Definisjon | Gratis Norwegian Ordbok | internasjonal-ordboken.com
header logo
Tilbake Til | Hjem       Search

"

up

" definisjon        
AD 970 X 250

Webster

Engelsk Ord:

up


Engelsk Uttale:

up


Adverb:


Etymologi

(Angelsaksiske) opp, upp ,; beslektet med (gamle frisiske) opp, op, (nederlandsk) op, (Old Saxon), (Old Høy tysk), tysk auf, (islandsk) upp, (dansk) op, (gotisk) IUP, og trolig til (engelsk) over. Se Over.


Definisjon

1. Aloft; på høy; i en retning motsatt av det av tyngdekraften; mot eller på et høyere sted eller posisjon; ovenfor; - Det motsatte av Ant: ned. Men opp eller ned, ved hardt senter eller eksentrisk, for å fortelle. Milton.

2. Derfor, i mange stammer bruker, spesielt: - (a) fra en lavere til en høyere posisjon, bokstavelig eller billedlig; som, fra en liggende eller sittende posisjon; fra munnen, mot kilden av en elv; fra en avhengig eller dårligere tilstand; fra fortielse; fra yngre alder; fra en rolig tilstand, eller lignende; - Brukes med verb i bevegelse eller indirekte. Men de antas å gå opp til bakketoppen. Tall XIV. 44. Jeg er elendig og klar til å dø fra min ungdom. Salmer LXXXVIII. 15. Opp steg solen, og opp steg Emelye. Chaucer. Vi har gjort oss opp i denne graden av Christian likegyldighet. Atterbury.

(b) I et høyere sted eller stilling, bokstavelig eller billedlig; i delstaten ha oppstått; i oppreist, eller nesten oppreist, posisjon; stående; montert på en hest; i en tilstand av høyde, prominens, forhånd, ferdighet, spenning, opprør eller lignende; - Brukes med verb med hvile, situasjon, tilstand og lignende; som å være oppe på en ås; lokket av boksen var opp; Prisene er opp. Og når solen var oppe, ble det avsvidd. Matthew xiii. 6. De som var opp selv holdt andre lav. Spenser. Helen var opp - var hun (Shakespeare) Rebels er det opp, og satte engelskmennene til sverdet. (Shakespeare) Hans navn var oppe gjennom alle de tilstøtende fylker, selv til Italia og Roma; mange som ønsker å se hvem han var som kunne tåle så mange år den romerske puissance. Milton. Du har sparken meg; min sjels opp i armene. Dryden. Sorg og lidenskap er som flom oppvokst i små bekker av en plutselig regn; de er raskt opp. Dryden. En generell hviske kjørte blant landets folk, som Sir Roger var opp. Addison. La oss derfor være opp og gjør, med et hjerte for noen skjebne. Longfellow.

(c) eller i en stilling som tilsvarer forhånd eller likhet; ikke mindre enn, baksiden av, mindre avansert enn, vekk fra, eller lignende; - Vanligvis etterfulgt av eller med; som, for å være opp til haken i vann; å komme opp med sine følgesvenner; å komme opp med fienden; å leve opp til engasjementer. Som et villsvin ble bryne tennene, kommer opp en rev til ham. L'Estrange.

(d) Til eller i en tilstand av ferdigstillelse; helt; helt; ganske; som, i setningene til å spise opp; å drikke opp; å brenne opp; å oppsummere; etc .; å holde kjeft øynene eller munnen; å sy opp en leie.

Merk: Noen setninger av denne typen er nå foreldet; som, for å bruke opp (Provincial xxi 20.); å drepe opp (B. Jonson). (e) I tillegg, for ikke å være i bruk; som å legge opp rikdom; sette opp dine våpen.

Merk: Up brukes elliptisk for å få opp, vekke opp, etc. uttrykker en kommando eller formaning. "Og la oss gå." Dommere xix. 28. opp, min venn! og slutte bøkene dine, eller helt sikkert vil du vokse dobbelt. Wordsworth. Det er helt opp med ham, er det hele over med ham; Han går tapt. - Den tiden er ute, den avsatte tiden er forbi. - For å være opp i, å bli informert om; å være bevandret i. "Engstelig for at deres sønner skal være godt opp i overtro av to tusen år siden." Høy Spencer. - Å være opp til. (a) Å være lik, eller forberedt for; som, han er opp til virksomheten, eller legevakten. [. Colloq] (b) For å være engasjert i; til formålet, med ideen om å gjøre syke eller ugagn; som, jeg vet ikke hva han driver med. [. Colloq] - For å blåse opp. (a) Å blåse; til distend. (b) For å ødelegge ved en eksplosjon nedenfra. (c) For å eksplodere; som kjelen blåste opp. (d) For å irettesette sint; å skjelle. [Slang] - Å bringe opp. Se Bring, transitive verb - For å komme opp med. Se Kom, intransitive verb - Å kutte opp. Se Cut, transitive verb og interjection - Å trekke opp. Se Draw, transitive verb - Å vokse opp, å vokse til modenhet. - Opp anker (Nautical), til rekkefølgen mennesket vinsjen forberedende å hale opp ankeret. -- Opp og ned. (a) Først opp, og deretter ned; fra en tilstand eller posisjon til en annen. Se Down, adverb Fortune ... førte ham opp og ned. Chaucer. (b, Nautical) Vertikal; vinkelrett; - Sa på kabelen når ankeret er under, eller nesten etter, den trosse hullet, og kabelen er stram. Totten. - Opp roret (Nautical), angitt rekkefølge for å flytte tiller mot den øvre, eller lo, siden av en kar. - Opp til snus. Se Snuff. [Slang] - Hva er opp Hva er det som skjer [Slang]Preposisjon:


Definisjon

1. Fra et lavere til et høyere sted på, ved eller langs; på et høyere situasjon ved; på toppen av. I går opp en bakke, vil knærne være mest slitne; i går ned, thihgs. Bacon.

2. Fra kysten mot det indre av, som et land; fra munningen mot kilde, som en strøm; som, for å reise opp landet; å seile opp Hudson.

3. Ved. (foreldet) "Opp smerten ved døden." Chaucer.Substantiv:


Definisjon

Delstaten blir opp eller høyere; en tilstand av høyde, velstand eller lignende; - Sjelden forekommer bortsett fra i uttrykket oppturer og nedturer. [Colloq.] Oppturer og nedturer, alternative tilstander av høyde og depresjon, eller av velstand og det motsatte. [Colloq.] De hadde sine oppturer og nedturer i formue. Thackeray.Adjektiv:


Definisjon

Krenge opp; tending eller går opp; oppover; som, en opp ser; en opp klasse; opp toget.Hjelpe oss å redigere våre oversettelser! Klikk på Rediger-ikonene for å begynne. Takk for hjelpen!AD 728 X 90

Besøkende Innspill:

Besøkende er velkommen til å hjelpe oss å utvide betydningen av up. Fyll ut skjemaet under for å legge til din definisjon, f.eks eller kommentar.

 

Poste Dine Innspill


 
Skriv inn navnet ditt
 
Definisjon Eksempel Kommentar
 

Bevise at du ikke er en maskin
Taster inn koden

Enig med internasjonal-ordboken.com vilkår for bruk og retningslinjer for personvern

 


Lignende Ord:

Med andre ord som ligner på up finner du nedenfor:

1.up
2.up line
3.up on
4.up to date
5.up to something
6.up-line
7.up-tog
8.up-vind
9.UPA
10.upalite
11.upanayana
12.Upanishad
13.Upanishadene
14.uparede
15.uparet elektron
16.uparfymert
17.upartisjonert
18.upartisk
19.upas
20.upassende
AD 160 X 600


Takk for at du besøker internasjonal-ordboken.com, en gratis online ordbok med over 200.000 definisjoner av ord og uttrykk. Du er besøkende 28 på denne siden. Hjelp oss utvide betydningen av up ved å tilveiebringe en alternativ definisjon eller eksempelet ovenfor. Vennligst legg kommentarer for å hjelpe oss med å forbedre nettstedet. Det er 11 Kategorier for dette ordet. Dette er ord 267163 i vår ordbok.
Opphavsrett © 2018 | internasjonal-ordboken.com | Alle Rettigheter Reservert
Hjem | Erklæring Om Personvern | Vilkår For Bruk