"svie" Definisjon | Gratis Norwegian Ordbok | internasjonal-ordboken.com
header logo
Tilbake Til | Hjem       Search

"

svie

" definisjon        
AD 970 X 250

Webster

Engelsk Ord:

sting


Engelsk Uttale:

sting


Substantiv:


Etymologi

(Angelsaksiske) svi en brodd. Se Sting, transitive verb


Definisjon

1. (zoologi) Enhver skarp organ i angrep og forsvar, spesielt når den er koblet med en gift kjertel, og tilpasset til å påføre et sår ved piercing; som hale stikket av en skorpion. Svi av en bie eller veps er en modifisert ovipositor. Hale brodd, eller ryggraden, av en brodd ray er en modifisert ryggfinne ray. Begrepet blir noen ganger brukt til fang av en slange. Se illustrasjon av Scorpion.

2. (botanisk) En skarp-spiss hul håret sitter på en kjertel som utskiller en etsende væske, som i brennesle. Avreise disse hårene vanligvis bryte ut i såret, og den etsende væsken presses inn i den.

3. Noe som gir akutt smerte, kroppslig eller psykisk; som, de svir av anger; de svir av bebreidelse. Dødens brodd er synden. 1 Kor. xv. 56.

4. De stakk av en brodd i kjødet; loven av stikkende; et sår påført av stikkende. "Den som lurer slangens dødelig brodd." (Shakespeare)

5. En egge; oppfordring. (Shakespeare)

6. Poenget med et epigram eller annen sarkastisk ordtak. Sting møll (zoologi), en australsk møll (Doratifera vulnerans) som larve er bevæpnet, i hver ende av kroppen, med fire tubercles bærer kraftige stikkende organer. - Sting ray. (Zoologi) Se etter sjette Ray. - Sting winkle (zoologi), en spinose marine univalve skall av slekten Murex, som de europeiske arter (Murex erinaceus). Se illustrasjon av Murex.Transitive Verb:


Etymologi

ufullkommen & partisipp Stung (arkaiske Stang (); presens partisipp og verbal substantiv stikking, (angelsaksiske) stingan;. beslektet med (islandsk) og (svensk) Stinga, (dansk) stinge, og trolig til (engelsk) stokk, transitive verb,. konferere (Gothic) usstiggan å sette ut, plukke ut Confer Stick, transitive verb


Definisjon

1. For å pierce eller såret med en brodd; som vil bier stikke et dyr som irriterer dem; neslene stukket hendene.

2. For å smerte akutt; som, samvittigheten blir stukket med anger; å bite. "Bakvaskelse svir den modige." Pope.

3. For å egge; å egge, som ved erta eller bebreidelser.Hjelpe oss å redigere våre oversettelser! Klikk på Rediger-ikonene for å begynne. Takk for hjelpen!AD 728 X 90

Besøkende Innspill:

Besøkende er velkommen til å hjelpe oss å utvide betydningen av svie. Fyll ut skjemaet under for å legge til din definisjon, f.eks eller kommentar.

 

Poste Dine Innspill


 
Skriv inn navnet ditt
 
Definisjon Eksempel Kommentar
 

Bevise at du ikke er en maskin
Taster inn koden

Enig med internasjonal-ordboken.com vilkår for bruk og retningslinjer for personvern

 


Lignende Ord:

Med andre ord som ligner på svie finner du nedenfor:

1.svi
2.svidd
3.svie
4.svigerdatter
5.svigerfar
6.svigermor
7.svigersønn
8.svik
9.svikaktig
10.svike
11.svikt
12.svikte
13.sviktende
14.svikter
15.svimlende
16.svimmel
17.svimmelhet
18.svimmelheten
19.svin
20.svin-pox
AD 160 X 600


Takk for at du besøker internasjonal-ordboken.com, en gratis online ordbok med over 200.000 definisjoner av ord og uttrykk. Du er besøkende 101 på denne siden. Hjelp oss utvide betydningen av svie ved å tilveiebringe en alternativ definisjon eller eksempelet ovenfor. Vennligst legg kommentarer for å hjelpe oss med å forbedre nettstedet. Det er 8 Kategorier for dette ordet. Dette er ord 235697 i vår ordbok.
Opphavsrett © 2018 | internasjonal-ordboken.com | Alle Rettigheter Reservert
Hjem | Erklæring Om Personvern | Vilkår For Bruk