"kamskjell" Definisjon | Gratis Norwegian Ordbok | internasjonal-ordboken.com
header logo
Tilbake Til | Hjem       Search

"

kamskjell

" definisjon        
AD 970 X 250

Webster

Engelsk Ord:

scallop


Engelsk Uttale:

scal•lop


Substantiv:


Etymologi

(Gammelfransk) escalope et skall, sannsynligvis av tysk eller nederlandsk opprinnelse, og beslektet med (engelsk) skala fra en fisk; konferere (nederlandsk) schelp skall. Se Scale av en fisk, og konferere escalop. Skriftlig også scollop.


Definisjon

1. (zoologi) Én av mange arter av marine muslinger bløtdyr av slekten Pecten og allierte slektene av familien kamskjell. Skallet er vanligvis radielt ribbet, og kanten blir derfor ofte bølget på en karakteristisk måte. Den store lukkemuskelen av enkelte arter er mye brukt som mat. Én art (Vola Jacobaeus) oppstår på kysten av Palestina, og skallet var tidligere brukt av pilegrimer som et merke at de hadde vært i Det hellige land. Kalt også fan skall. Se Pecten, 2.

Merk: Den vanlige spiselige kamskjellet av det østlige USA er Pecten irradians; det store havet kamskjell, også brukt som mat, er P. Clontonius, eller tenuicostastus.

2. En serie av segmenter av sirkler sammen ved sine ender, og danner en kant som den kant eller overflate av en kamskjell.

3. En av skall av en kammusling; også, en rett som ligner en kamskjell.Transitive Verb:


Etymologi

ufullkommen & partisipp Scalloped; presens partisipp og verbal substantiv Scalloping.


Definisjon

1. For å markere eller kutte kanten eller grensen inn i segmenter av sirkler, som kant eller overflaten av et kamskjell. Se Kamskjell, substantiv to.

2. (Cookery) Å bake i kamskjellene eller retter; å forberede med smuler av brød eller cracker, og bake. Se Scalloped østers, nedenfor.Hjelpe oss å redigere våre oversettelser! Klikk på Rediger-ikonene for å begynne. Takk for hjelpen!AD 728 X 90

Besøkende Innspill:

Besøkende er velkommen til å hjelpe oss å utvide betydningen av kamskjell. Fyll ut skjemaet under for å legge til din definisjon, f.eks eller kommentar.

 

Poste Dine Innspill


 
Skriv inn navnet ditt
 
Definisjon Eksempel Kommentar
 

Bevise at du ikke er en maskin
Taster inn koden

Enig med internasjonal-ordboken.com vilkår for bruk og retningslinjer for personvern

 


Lignende Ord:

Med andre ord som ligner på kamskjell finner du nedenfor:

1.kam
2.kam gelé
3.kam keramisk
4.kam-formet
5.kama
6.kamaboko
7.kamacite
8.Kamadeva
9.Kamado
10.kamagraphy
11.kamaishilite
12.kamaitachi
13.kamaksel
14.Kamal
15.kamala
16.Kamala
17.kamancheh
18.Kamarilla
19.Kamas
20.Kamasin
AD 160 X 600


Takk for at du besøker internasjonal-ordboken.com, en gratis online ordbok med over 200.000 definisjoner av ord og uttrykk. Du er besøkende 71 på denne siden. Hjelp oss utvide betydningen av kamskjell ved å tilveiebringe en alternativ definisjon eller eksempelet ovenfor. Vennligst legg kommentarer for å hjelpe oss med å forbedre nettstedet. Det er 8 Kategorier for dette ordet. Dette er ord 217058 i vår ordbok.
Opphavsrett © 2018 | internasjonal-ordboken.com | Alle Rettigheter Reservert
Hjem | Erklæring Om Personvern | Vilkår For Bruk