"refleks" Definisjon | Gratis Norwegian Ordbok | internasjonal-ordboken.com
header logo
Tilbake Til | Hjem       Search

"

refleks

" definisjon        
AD 970 X 250

Webster

Engelsk Ord:

reflex


Engelsk Uttale:

re•flex


Substantiv:


Etymologi

(Latin) reflexus, partisipp av reflectere: konferere (fransk) réflexe. Se Reflect.


Definisjon

(rflks),Adjektiv:


Etymologi

(Latin) reflexus en bøye tilbake. Se Reflect.


Definisjon

1. Regissert tilbake; fulgt av refleksjon; tilbakevirkende; innadvendt. Reflekshandling av sjelen, eller vende av den intellektuelle øyet innover på sine egne handlinger. Sir Middle Hale.

2. Produsert i reaksjon, i motstand, eller i retur.

3. (fysiologi) Of, knyttet til, eller produsert av, stimulans eller eksitasjon uten nødvendig inngripen av bevissthet. Reflekshandling (fysiologi), enhver handling utført ufrivillig som følge av en impuls eller inntrykk overført langs afferente nerver til et nervesenter, som det gjenspeiles til en efferent nerve, og så kaller til handling visse muskler, organer eller celler. - Reflex nerve (fysiologi), en excito-motorisk nerve. Se Exito- motorisk.Substantiv:


Etymologi

(Latin) reflexus, partisipp av reflectere. Se Reflect.


Definisjon

1. Refleksjon; lyset som reflekteres fra en belyst flate på en i skygge. Yon grått er ikke morgen øye, 'Tis men blek refleks av Cynthia panne. (Shakespeare) På dypet av død der svømmer Refleks av et menneskelig ansikt. Tennyson.

2. (fysiologi) En ufrivillig bevegelse produsert av refleks handling. Patellar refleks. Se Knee rykk under kneet.Transitive Verb:


Definisjon

1. For å reflektere. (foreldet, Shakespeare)

2. For å bøye ryggen; å slå tilbake. J. Gregory.Hjelpe oss å redigere våre oversettelser! Klikk på Rediger-ikonene for å begynne. Takk for hjelpen!AD 728 X 90

Besøkende Innspill:

Besøkende er velkommen til å hjelpe oss å utvide betydningen av refleks. Fyll ut skjemaet under for å legge til din definisjon, f.eks eller kommentar.

 

Poste Dine Innspill


 
Skriv inn navnet ditt
 
Definisjon Eksempel Kommentar
 

Bevise at du ikke er en maskin
Taster inn koden

Enig med internasjonal-ordboken.com vilkår for bruk og retningslinjer for personvern

 


AD 160 X 600


Takk for at du besøker internasjonal-ordboken.com, en gratis online ordbok med over 200.000 definisjoner av ord og uttrykk. Du er besøkende 7 på denne siden. Hjelp oss utvide betydningen av refleks ved å tilveiebringe en alternativ definisjon eller eksempelet ovenfor. Vennligst legg kommentarer for å hjelpe oss med å forbedre nettstedet. Det er 13 Kategorier for dette ordet. Dette er ord 206932 i vår ordbok.
Opphavsrett © 2018 | internasjonal-ordboken.com | Alle Rettigheter Reservert
Hjem | Erklæring Om Personvern | Vilkår For Bruk