"q" Definisjon | Gratis Norwegian Ordbok | internasjonal-ordboken.com
header logo
Tilbake Til | Hjem       Search

"

q

" definisjon        
AD 970 X 250

Webster

Engelsk Ord:

q


Brev:


Definisjon

det syttende bokstaven i det engelske alfabetet, har men en lyd (som av k), og er alltid etterfulgt av u, de to bokstavene sammen blir hørtes ut som kw, unntatt i noen ord der u er taus. Se Guide til uttale, § 249. Q er ikke funnet i Anglo-Saxon, cw blir brukt i stedet for qu; som i cwic, rask; cwen, dronning. Navnet (ku) er fra den franske ku, som er fra det latinske navnet på den samme brevet; sin form er fra det latinske, som stammer det, gjennom en greske alfabetet, fra den fønikiske, den ultimate opprinnelse er egyptisk. Etymologisk, er q eller qu mest nesten knyttet til en (lm, tch), p, q, og hv; som i drøv, pund, (latin) Equus, ECU, hest, (gresk) hest, hippic; (Latin) hvilke som, (engelsk) hva; (Latin) aquila, (engelsk) eaqle; (Engelsk) kjøkken, (gammelengelsk) kichene, (angelsaksiske) cycene, (latin) coquina.Hjelpe oss å redigere våre oversettelser! Klikk på Rediger-ikonene for å begynne. Takk for hjelpen!AD 728 X 90

Besøkende Innspill:

Besøkende er velkommen til å hjelpe oss å utvide betydningen av q. Fyll ut skjemaet under for å legge til din definisjon, f.eks eller kommentar.

 

Poste Dine Innspill


 
Skriv inn navnet ditt
 
Definisjon Eksempel Kommentar
 

Bevise at du ikke er en maskin
Taster inn koden

Enig med internasjonal-ordboken.com vilkår for bruk og retningslinjer for personvern

 


Lignende Ord:

Med andre ord som ligner på q finner du nedenfor:

1.q
2.Q kvotient
3.Q meter
4.Q-faktor
5.Q-feber
6.Q-kode
7.QA
8.Qaanaaq
9.Qadar
10.Qadarite
11.qadi
12.Qadiriyya
13.qafiz
14.qalamdan
15.Qalandar
16.Qallunaaq
17.Qallunaat
18.QALY
19.QAM
20.Qamata
AD 160 X 600


Takk for at du besøker internasjonal-ordboken.com, en gratis online ordbok med over 200.000 definisjoner av ord og uttrykk. Du er besøkende 103 på denne siden. Hjelp oss utvide betydningen av q ved å tilveiebringe en alternativ definisjon eller eksempelet ovenfor. Vennligst legg kommentarer for å hjelpe oss med å forbedre nettstedet. Det er 3 Kategorier for dette ordet. Dette er ord 201389 i vår ordbok.
Opphavsrett © 2018 | internasjonal-ordboken.com | Alle Rettigheter Reservert
Hjem | Erklæring Om Personvern | Vilkår For Bruk