"Andelen" Definisjon | Gratis Norwegian Ordbok | internasjonal-ordboken.com
header logo
Tilbake Til | Hjem       Search

"

Andelen

" definisjon        
AD 970 X 250

Webster

Engelsk Ord:

proportion


Engelsk Uttale:

pro•por•tion


Substantiv:


Etymologi

(Fransk), fra (latin) Andeler pro før + portio del eller aksje. Se Portion.


Definisjon

1. Forholdet eller tilpasning av én del til en annen, eller til det hele, som respekt magnitude, mengde, eller grad; komparativ forhold; forhold; som andelen av deler av en bygning, eller av kroppen. Kristi bilde, laget etter hans egen del. Ridley. Dannet i de beste andeler av hennes kjønn. Sir (walisisk) Scott. Dokumentene er ekte og fakta er sanne nettopp i forhold til den støtten som de har råd til hans teori. Macaulay.

2. Harmonic forholdet mellom deler, eller mellom forskjellige ting av samme slag; symmetrisk ordning eller justering; symmetri; som, for å være ute av proporsjoner. "La oss profetere i henhold til andelen av tro." (Roman) xii. 6.

3. Den delen man får når en hel distribueres av en regel eller prinsipp; lik eller riktig del; masse. La kvinnene ... gjør de samme tingene i sine proporsjoner og kapasiteter. Jeremiah Taylor.

4. En del vurderes relativt; en aksje.

5. (matematikk) (a) likestilling eller likheten av forholdstall, spesielt av geometriske forhold; eller en forbindelse mellom slike mengder at kvotienten av den første dividert med den andre er lik den til den tredje dividert med det fjerde; - Også kalt geometriske forhold, til forskjell fra aritmetisk forhold, eller den hvor differansen av den første og andre er lik differansen av den tredje og fjerde.

Note: Andel i matematisk forstand forskjellig fra forholdet. -Forholdet er forholdet mellom to mengder av samme type, som forholdet mellom 5 til 10, eller forholdet mellom 8 til 16 Andel er likheten eller avbildning av to slike forbindelser. Således, 5 til 10 som 8 til 16; det vil si, 5 bærer samme relasjon til 10 som gjør 8 til 16. Derfor er slike tall sies å være i proporsjon. Andel uttrykkes ved symboler slik: a: b :: c: d, eller: b = c: d, eller a / b = c / d. (b) regel av tre, i aritmetikk, hvor de tre angitte betingelser, sammen med en søkt, er proporsjonale. Fortsatt andel, Inverse andel, etc. Se fortsatte, Inverse, etc. - harmonisk, eller Musical, proporsjoner, en slektning av tre eller fire størrelser, slik at den første er den siste som forskjellen mellom de to første er til Forskjellen mellom de to siste; således, 2, 3, 6, står i harmonisk forhold; for 2 til 6 som er 1 til 3. Således, 24, 16, 12, 9, er harmonisk, for 24: 9 :: 8: 3. - I forhold, ifølge som; i den grad at. "I forhold som de er metafysisk sant, de er moralsk og politisk falske." Burke.Transitive Verb:


Etymologi

ufullkommen & partisipp proporsjonert; presens partisipp og verbal substantiv Proportioning., jf (fransk) proportionner. Konferere forholdsmessig, verb


Definisjon

1. For å justere i en passende andel, som en ting eller én del til en annen; som, i forhold til størrelsen av en bygning til dens høyde; til andelen våre utgifter til vår inntekt. I tap av et objekt gjør vi ikke andelen vår sorg til den virkelige verdi ... men til verdien våre ideer satt på den. Addison.

2. For å danne med symmetri eller suit, som deler av kroppen. Naturen hadde proporsjonert henne uten noen feil. Sir P. Sidney.

3. For å dele den i like eller bare aksjer; å fordele.Hjelpe oss å redigere våre oversettelser! Klikk på Rediger-ikonene for å begynne. Takk for hjelpen!AD 728 X 90

Besøkende Innspill:

Besøkende er velkommen til å hjelpe oss å utvide betydningen av Andelen. Fyll ut skjemaet under for å legge til din definisjon, f.eks eller kommentar.

 

Poste Dine Innspill


 
Skriv inn navnet ditt
 
Definisjon Eksempel Kommentar
 

Bevise at du ikke er en maskin
Taster inn koden

Enig med internasjonal-ordboken.com vilkår for bruk og retningslinjer for personvern

 


AD 160 X 600


Takk for at du besøker internasjonal-ordboken.com, en gratis online ordbok med over 200.000 definisjoner av ord og uttrykk. Du er besøkende 123 på denne siden. Hjelp oss utvide betydningen av Andelen ved å tilveiebringe en alternativ definisjon eller eksempelet ovenfor. Vennligst legg kommentarer for å hjelpe oss med å forbedre nettstedet. Det er 8 Kategorier for dette ordet. Dette er ord 197809 i vår ordbok.
Opphavsrett © 2018 | internasjonal-ordboken.com | Alle Rettigheter Reservert
Hjem | Erklæring Om Personvern | Vilkår For Bruk