"polar" Definisjon | Gratis Norwegian Ordbok | internasjonal-ordboken.com
header logo
Tilbake Til | Hjem       Search

"

polar

" definisjon        
AD 970 X 250

Webster

Engelsk Ord:

polar


Engelsk Uttale:

po•lar


Adjektiv:


Etymologi

Ringing (fransk) polaire. Se Pole av jorden.


Definisjon

1. Av eller knyttet til en av polene på jorden, eller av en kule; ligger i nærheten, eller fortsetter fra, en av polene; som, polarområdene; polare hav; polare vinder.

2. Av eller knyttet til den magnetiske pol, eller til det punkt hvor den magnetiske nål er rettet mot.

3. (geometri) Knyttet til, regnet fra, eller å ha en felles utstrålende punkt; som, polarkoordinater. Polaksen, at aksen til et astronomisk instrument, som en ekvatorial, som er parallell med jordens akse. - Isbjørn (zoologi), en stor bjørn (Ursus, eller Thalarctos, maritimus) troner på arktiske strøk. Det noen ganger måler nesten ni fot i lengde og veier 1600 pounds. Det er delvis amfibiske, svært kraftig, og den mest kjøttetende av alle bjørnene. Pelsen er hvit, farget med gult. Også kalt Hvit bjørn. Se bjørn. - Polar kropp, celle, eller globulen (biologi), en liten celle som skiller ved karyokinesis fra egget under sin modning. Ved modningen av vanlige ova to polare legemer er dannet, men i parthogenetic ova bare en. Det første polare legemet som dannes er vanligvis større enn den andre, og ofte deler seg i to etter dens separering fra egget. Hver av de polare organer fjerner maternal kromatin fra egget å gjøre plass til den kromatin av gjødsling spermatozoon; men deres funksjoner ikke er fullt ut forstått. - Polar sirkler (Astronomi & Geography), to sirkler, hver på en avstand fra en stang av jorden lik skjevhet av ekliptikken, eller om 23 º 28 ', den nord kalt polarsirkelen, og den sørlige Antarktis sirkel . - Polar klokke, et rør, som inneholder en polariserende anordning, å slå på en akse som er parallell med den i jorden, og som indikerer time på dagen på en time krets, ved å være vendt mot planet for maksimal polarisering av lyset i himmelen, som alltid er 90º fra solen. - Polare koordinater. Se etter 3d koordinere. - Polar dial, en oppringt hvis flyet er parallell til en stor sirkel som går gjennom polene på jorden. Matematikk Dict. - Polar avstand, vinkelavstand fra ethvert punkt på en sfære fra en av polene, spesielt av et himmellegeme fra nordpolen på himmelen. - Polar likningen for en linje eller flate, en ligning som uttrykker forholdet mellom de polare koordinatene for hvert punkt på linjen eller flaten. - Polar krefter (fysikk), krefter som er utviklet og handle i par, med motsatte tendenser eller egenskaper i de to elementene, som magnetisme, elektrisitet, etc. - Polar hare (zoologi), en stor hare av Arctic America (Lepus arcticus), som blir ren hvit om vinteren. Det er sannsynligvis en rekke felles europeisk hare ((latin) timidus). - Polarlyset, aurora borealis eller australis. - Polar, eller Polaric, opposisjon eller kontrast (Logic), en opposisjon eller kontrast laget av eksistensen av to motsatte oppfatninger som er ytterpunktene i en art, som hvit og svart i farger; dermed så stor motstand eller kontrast som mulig. - Polar projeksjon. Se Projection. - Polar sfærisk trekant (Spherics), en sfærisk trekant som har tre vinkelpunkt er polene på sidene av en gitt trekant. Se fjerde Pole, 2. - Polar hval (zoologi), den retthval, eller grønlands. Se Whale.Substantiv:


Definisjon

(Kjeglesnitt) Retten linje trukket gjennom de to kontaktpunkter mellom de to tangentene hentet fra et gitt punkt til en gitt kjeglesnitt. Det gitte punktet kalles pol av linjen. Dersom det gitte punktet ligger innenfor kurven, slik at de to tangenter blir imaginære, er det fortsatt et reelt polar linje som ikke tilfredsstiller kurven, men som besitter andre egenskaper av polar. Dermed fokus og styrelinje er polet og polar. Det er også stenger og polare kurver til kurvene i høyere grad enn den andre, og staver og polare plan til overflatene av andre grad.Hjelpe oss å redigere våre oversettelser! Klikk på Rediger-ikonene for å begynne. Takk for hjelpen!AD 728 X 90

Besøkende Innspill:

Besøkende er velkommen til å hjelpe oss å utvide betydningen av polar. Fyll ut skjemaet under for å legge til din definisjon, f.eks eller kommentar.

 

Poste Dine Innspill


 
Skriv inn navnet ditt
 
Definisjon Eksempel Kommentar
 

Bevise at du ikke er en maskin
Taster inn koden

Enig med internasjonal-ordboken.com vilkår for bruk og retningslinjer for personvern

 


AD 160 X 600


Takk for at du besøker internasjonal-ordboken.com, en gratis online ordbok med over 200.000 definisjoner av ord og uttrykk. Du er besøkende 280 på denne siden. Hjelp oss utvide betydningen av polar ved å tilveiebringe en alternativ definisjon eller eksempelet ovenfor. Vennligst legg kommentarer for å hjelpe oss med å forbedre nettstedet. Det er 7 Kategorier for dette ordet. Dette er ord 190682 i vår ordbok.
Opphavsrett © 2018 | internasjonal-ordboken.com | Alle Rettigheter Reservert
Hjem | Erklæring Om Personvern | Vilkår For Bruk