"ortodoks" Definisjon | Gratis Norwegian Ordbok | internasjonal-ordboken.com
header logo
Tilbake Til | Hjem       Search

"

ortodoks

" definisjon        
AD 970 X 250

Webster

Engelsk Ord:

orthodox


Engelsk Uttale:

or•tho•dox


Adjektiv:


Etymologi

(Latin) orthodoxus, (gresk) orthodoxe. Se Ortho, Dogma.


Definisjon

1. Sound i mening eller doktrine, spesielt i religiøs doktrine; dermed holder den kristne tro; tro på læresetningene i Bibelen; - I motsetning til Ant: kjettersk og Ant: heterodox; som en ortodoks kristen.

2. Ifølge eller congruous med læresetninger Skriften, trosbekjennelsen til en kirke, resolusjon av et råd, eller lignende; som en ortodoks mening, bok, etc.

3. Godkjent; konvensjonell. Han hilste på meg på begge kinnene i den ortodokse måte. Høy Rare haweis.

Kommentar: Betegnelsen ortodokse skiller i bruken mellom de ulike kristne fellesskap. De greske kirke stiler selv den "hellige ortodokse Apostolic Church," om alle andre organer av kristne som mer eller mindre heterodox. Den romersk-katolske kirke anser de protestantiske kirker som heterodokse i mange poeng. I USA begrepet ortodoks brukes ofte med referanse til forskjellige syn på treenighetslæren. Dermed har det vært vanlig å snakke om treenighets Congregational kirker i forskjell fra den unitariske, som ortodokse. Navnet brukes også på den konservative, til forskjell fra "liberal", eller Hicksite, kroppen i Society of Friends. Schaff-Herzog EncyclopediaHjelpe oss å redigere våre oversettelser! Klikk på Rediger-ikonene for å begynne. Takk for hjelpen!AD 728 X 90

Besøkende Innspill:

Besøkende er velkommen til å hjelpe oss å utvide betydningen av ortodoks. Fyll ut skjemaet under for å legge til din definisjon, f.eks eller kommentar.

 

Poste Dine Innspill


 
Skriv inn navnet ditt
 
Definisjon Eksempel Kommentar
 

Bevise at du ikke er en maskin
Taster inn koden

Enig med internasjonal-ordboken.com vilkår for bruk og retningslinjer for personvern

 


AD 160 X 600


Takk for at du besøker internasjonal-ordboken.com, en gratis online ordbok med over 200.000 definisjoner av ord og uttrykk. Du er besøkende 380 på denne siden. Hjelp oss utvide betydningen av ortodoks ved å tilveiebringe en alternativ definisjon eller eksempelet ovenfor. Vennligst legg kommentarer for å hjelpe oss med å forbedre nettstedet. Det er 5 Kategorier for dette ordet. Dette er ord 174208 i vår ordbok.
Opphavsrett © 2018 | internasjonal-ordboken.com | Alle Rettigheter Reservert
Hjem | Erklæring Om Personvern | Vilkår For Bruk