"ydmyke" Definisjon | Gratis Norwegian Ordbok | internasjonal-ordboken.com
header logo
Tilbake Til | Hjem       Search

"

ydmyke

" definisjon        
AD 970 X 250

Webster

Engelsk Ord:

mortify


Engelsk Uttale:

mor•ti•fy


Transitive Verb:


Etymologi

ufullkommen & partisipp var knust; presens partisipp og verbal substantiv flaue, (gammelengelsk) mortifien, (fransk) mortifier, fra (latin) mortificare.; (Latin) mors, mortis, død + -ficare (sammensetning) å gjøre. Se Mortal, og -fy.


Definisjon

1. Å ødelegge den organiske tekstur og vitale funksjoner; å produsere koldbrann i.

2. For å ødelegge de aktive krefter eller essensielle kvaliteter; å endre ved kjemisk handling. (foreldet) Chaucer. Quicksilver er mortified med terpentin. Bacon. Han mortified perler i eddik. Hakewill.

3. For å døyve av religiøs eller annen disiplin, som de kjødelige lyster, kroppslige lyster, eller verdslige lyster; å bringe inn i under; å ydmyke; å ydmyke. Med fasting mortified, slitt med tårer. Harte. Ydmyke din lært begjær. Prior. Ydmyke, rherefore, medlemmene som er på jorden. Kolosserne iii. 5.

4. For å påvirke med ergrelse, irritasjon, eller ydmykelse; å ydmyke; å trykke ned. Nyheten om den fatale slaget ved Worcester, som over mortified våre forventninger. Evelyn. Hvor ofte er det ambisiøse mannen mortified med de aller lovpriser han mottar, hvis de ikke stiger så høyt som han mener de burde! Addison.Intransitive Verb:


Definisjon

1. Å miste vitalitet og organisk struktur, som kjøtt av en levende kropp; til koldbrann.

2. For å øve bot fra religiøse motiver; å døyve begjær etter religiøs disiplin. Dette gjør ham .. gi almisser av alt det han har, klokke, rask, og ydmyke. Law.

3. For å bli dempet; til forfall, som lyster, begjær, etc.Hjelpe oss å redigere våre oversettelser! Klikk på Rediger-ikonene for å begynne. Takk for hjelpen!AD 728 X 90

Besøkende Innspill:

Besøkende er velkommen til å hjelpe oss å utvide betydningen av ydmyke. Fyll ut skjemaet under for å legge til din definisjon, f.eks eller kommentar.

 

Poste Dine Innspill


 
Skriv inn navnet ditt
 
Definisjon Eksempel Kommentar
 

Bevise at du ikke er en maskin
Taster inn koden

Enig med internasjonal-ordboken.com vilkår for bruk og retningslinjer for personvern

 


Lignende Ord:

Med andre ord som ligner på ydmyke finner du nedenfor:

1.ydmyk
2.ydmyke
3.ydmyke anlegg
4.ydmykelse
5.ydmyker
6.ydmyket
7.ydmykhet
8.ydmykt
AD 160 X 600


Takk for at du besøker internasjonal-ordboken.com, en gratis online ordbok med over 200.000 definisjoner av ord og uttrykk. Du er besøkende 99 på denne siden. Hjelp oss utvide betydningen av ydmyke ved å tilveiebringe en alternativ definisjon eller eksempelet ovenfor. Vennligst legg kommentarer for å hjelpe oss med å forbedre nettstedet. Det er 7 Kategorier for dette ordet. Dette er ord 153600 i vår ordbok.
Opphavsrett © 2018 | internasjonal-ordboken.com | Alle Rettigheter Reservert
Hjem | Erklæring Om Personvern | Vilkår For Bruk