"moral" Definisjon | Gratis Norwegian Ordbok | internasjonal-ordboken.com
header logo
Tilbake Til | Hjem       Search

"

moral

" definisjon        
AD 970 X 250

Webster

Engelsk Ord:

morality


Engelsk Uttale:

mo•ral•i•ty


Substantiv:


Flertallsformer

Moral


Etymologi

(Latin) moralitas: konferere (fransk) moralité.


Definisjon

1. Forholdet mellom samsvar eller avvik til den moralske standard eller regel; Kvaliteten på en intensjon, et tegn, en handling, et prinsipp, eller en følelse, da prøvd av standarden på høyre. Moral av en handling er grunnlagt i friheten til dette prinsippet, i kraft av som det er i agentens makt, å ha alle ting klar og nødvendig for utførelsen av en handling, enten for å utføre eller ikke utføre det. Sør.

2. Kvaliteten på en handling som gjør det bra; overensstemmelsen en handling til den anerkjente standarden til høyre. Av moralitee han var blomsten. Chaucer. Jeg er dristig å tro at moral er i stand til demonstrasjon. Locke.

3. doktriner eller regler av moralske plikter, eller plikter menn i deres sosiale karakter; etikk. Slutten av moral er å anskaffe følelser å adlyde grunn, og ikke til å invadere det. Bacon. Systemet med moral å bli samlet fra .. gamle vismenn faller veldig kort av som leveres i evangeliet. Swift.

4. Praksisen med de moralske plikter; rettskaffenhet av livet; konformitet til standarden på høyre; dyd; som vi ofte beundrer høflighet av menn hvis moral vi spørsmålet.

5. En slags allegorisk play, så kalt fordi det besto av diskurser i lovprisning av moral mellom aktører som representerer slike tegn som Charity, Faith, Døden, Vice, etc. Slike skuespill ble tidvis utstilt så sent som regimet til Henrik VIII. Strutt.

6. Intent; noe som betyr; moralsk. (foreldet) tok moral disse, gode menn. Chaucer.Hjelpe oss å redigere våre oversettelser! Klikk på Rediger-ikonene for å begynne. Takk for hjelpen!AD 728 X 90

Besøkende Innspill:

Besøkende er velkommen til å hjelpe oss å utvide betydningen av moral. Fyll ut skjemaet under for å legge til din definisjon, f.eks eller kommentar.

 

Poste Dine Innspill


 
Skriv inn navnet ditt
 
Definisjon Eksempel Kommentar
 

Bevise at du ikke er en maskin
Taster inn koden

Enig med internasjonal-ordboken.com vilkår for bruk og retningslinjer for personvern

 


AD 160 X 600


Takk for at du besøker internasjonal-ordboken.com, en gratis online ordbok med over 200.000 definisjoner av ord og uttrykk. Du er besøkende 212 på denne siden. Hjelp oss utvide betydningen av moral ved å tilveiebringe en alternativ definisjon eller eksempelet ovenfor. Vennligst legg kommentarer for å hjelpe oss med å forbedre nettstedet. Det er 6 Kategorier for dette ordet. Dette er ord 153231 i vår ordbok.
Opphavsrett © 2018 | internasjonal-ordboken.com | Alle Rettigheter Reservert
Hjem | Erklæring Om Personvern | Vilkår For Bruk