"hip" Definisjon | Gratis Norwegian Ordbok | internasjonal-ordboken.com
header logo
Tilbake Til | Hjem       Search

"

hip

" definisjon        
AD 970 X 250

Webster

Engelsk Ord:

hip


Engelsk Uttale:

hip


Substantiv:


Etymologi

(Gammelengelsk) hipe, huppe, (angelsaksiske) hype; beslektet med (nederlandsk) heup, (gammelhøytysk) huf, tysk hüfte, (dansk) hofte, (svensk) Hoft, (Gothic) Hups; konferere (islandsk) huppr, og også (gresk) kumpis skinke.


Definisjon

1. Den utstikkende delen av de laterale deler av en side av bekkenet og hofteleddet; den haunch; den Huckle.

2. (Arkitektur) Den eksterne vinkelen dannet av møtet mellom to skrå sider eller skjørt av et tak, som har sine veggplater som kjører i forskjellige retninger.

3. (Engin) I en bro truss, stedet der en skrå ende post møter toppen akkord. Waddell. Hoftebenet (Anatomy), den innominate bein; - Også kalt haunch bein og Huckle bein. - Hip belte (Anatomy), bekkenet. - Hip joint (Anatomy), artikulasjon mellom lårbeinet og hoftebenet. - Hip knotten (Architecture), en spir, ball, eller andre ornament i skjæringspunktet mellom hip sperrene og ryggen. - Hip molding (Architecture), en list på hoften av taket, som dekker hofteleddet av slating eller annen taktekking. - Hip rafter (Architecture), rafter strekker seg fra veggen plate til mønet i vinkelen på en hip taket. - Hip taket, valmtak (Architecture), et tak med skrå ender og skrå sider. Se Hip, substantiv 2. og transitive verb 3. - Hip flis, en flis for å dekke hip av et tak. - Å fange på hoften, eller å ha på hofte, å ha eller få nytte av; - Et tall sannsynligvis stammer fra vriste. (Shakespeare) - Å slå hofte og lår, å styrte fullstendig; å beseire helt. Dommere xv. 8.Transitive Verb:


Etymologi

ufullkommen & partisipp Valmet; presens partisipp og verbal substantiv Hipping.


Definisjon

1. For å forskyve eller forstuing hofte av, til å sprekke eller skade hoftebenet av (a quadruped) på en slik måte at det frembringes et permanent undertrykk på den siden.

2. Å kaste (ens motstander) over ens hip i bryting (teknisk kalles krysssetemuskelen).

3. For å gjøre med en hofte eller hoftene, som et tak. Valmtak. Se Hip taket, under Hip.Substantiv:


Etymologi

(Gammelengelsk) hepe, (angelsaksiske) heópe; konferere (gammelhøytysk) hiufo tornekratt.


Definisjon

(Botanisk) Frukten av en rosebusk, spesielt av den engelske hunde rose (Rosa canina). [Skriftlig også hoppe, hep.] Hip treet (Botanisk), den hunden-rose.Interjection:


Definisjon

Brukes til å opphisse oppmerksomhet eller som et signal; som, hip, hip, hurra!

eller HIPPS (,Substantiv:


Definisjon

Se Hyp, substantiv [Colloq.]Hjelpe oss å redigere våre oversettelser! Klikk på Rediger-ikonene for å begynne. Takk for hjelpen!AD 728 X 90

Besøkende Innspill:

Besøkende er velkommen til å hjelpe oss å utvide betydningen av hip. Fyll ut skjemaet under for å legge til din definisjon, f.eks eller kommentar.

 

Poste Dine Innspill


 
Skriv inn navnet ditt
 
Definisjon Eksempel Kommentar
 

Bevise at du ikke er en maskin
Taster inn koden

Enig med internasjonal-ordboken.com vilkår for bruk og retningslinjer for personvern

 


Lignende Ord:

Med andre ord som ligner på hip finner du nedenfor:

1.hip
2.hip bone
3.hip fart
4.hip hip hurra
5.Hip Hop
6.hip lås
7.hip sjekk
8.hip taket
9.hip treet
10.hip-pakke
11.hip-tak
12.HIPAA
13.hipdom
14.hipe
15.hiphalt
16.hiphugger
17.hiphuggers
18.hipless
19.hiplessness
20.hiplike
AD 160 X 600


Takk for at du besøker internasjonal-ordboken.com, en gratis online ordbok med over 200.000 definisjoner av ord og uttrykk. Du er besøkende 101 på denne siden. Hjelp oss utvide betydningen av hip ved å tilveiebringe en alternativ definisjon eller eksempelet ovenfor. Vennligst legg kommentarer for å hjelpe oss med å forbedre nettstedet. Det er 15 Kategorier for dette ordet. Dette er ord 109384 i vår ordbok.
Opphavsrett © 2018 | internasjonal-ordboken.com | Alle Rettigheter Reservert
Hjem | Erklæring Om Personvern | Vilkår For Bruk