"gum" Definisjon | Gratis Norwegian Ordbok | internasjonal-ordboken.com
header logo
Tilbake Til | Hjem       Search

"

gum

" definisjon        
AD 970 X 250

Webster

Engelsk Ord:

gum


Engelsk Uttale:

gum


Substantiv:


Etymologi

(Gammelengelsk) Gome, (angelsaksiske) gama gane; beslektet Co tyske Gaumen, (gammelhøytysk) goumo, guomo, (islandsk) g, (svensk) gom; konferere (gresk)


Definisjon

Den tette vev som investerer tennene, og dekker de tilstøtende deler av kjevene. Gum utslett (medisin), strophulus i en bite barn; rød gummi. - Gum stick, en jevn vanskelig stoff for barn å bite på mens tenner.Transitive Verb:


Etymologi

(Gammelengelsk) gomme, gumme, (fransk) gomme, (latin) gummi og commis, fra (gresk) kam; konferere (italiensk) gomma.


Definisjon

Å utdype og utvide mellomrommene mellom tennene (en slitt sag). Se Gummer.Substantiv:


Etymologi

ufullkommen &. partisipp gummiert; presens partisipp og verbal substantiv gumming.


Definisjon

1. Et vegetabilsk sekresjon av mange trær eller planter som stivner når den utstråler, men er oppløselig i vann; som, gummi arabicum; gummitragant; tannkjøtt av kirsebærtreet. Også, med mindre anstendighet, utsvetting som ikke er løselig i vann; som, tannkjøtt copal og tannkjøtt sandarac, som egentlig harpiks.

2. (botanisk) Se Gum treet, nedenfor.

3. En bikube laget av en seksjon av en hul tyggegummi tre; dermed omtrent gjort noen bikube; også, en beholder eller kasse laget av et hult log. [Sørlige USA]

4. En gummi overshoe. [Lokal, USA] Black tannkjøtt, Blå tannkjøtt, British tyggegummi, etc. Se Svart, Blå, etc. - Gum Acaroidea, resinous tannkjøtt av den australske gress treet (Xanlhorrhoea). - Gum dyr (zoologi), den galago av Vest-Afrika; - Så kalt fordi det strømmer på tannkjøttet. Se Galago. - Gum Animi eller animé. Se anime. - Gum arabisk, en tyggegummi ga stort sett av flere arter av Acacia (hovedsakelig A. vera og A. arabica) vokser i Afrika og Sør-Asia; - Også kalt akasiegummi. East Indian gummiarabikum kommer fra et tre av Orange familie som bærer elefanten eple. - Gum butea, en tyggegummi gitt av den indiske planter butea frondosa og B. superba, og brukes lokalt i tanning og i utløsende indigo. - Gum cistus, en plante av slekten Cistus (Cistus ladaniferus), en art av rock rose .-- Gum drage. Se Tragacanth. - Gum elastisk, elastisk gummi. Se Kautsjuk. - Gum elemi. Se Elemi. - Gum einer. Se Sandarac. - Gum kino. Se Kino. - Gum lac. Se Lac. - Gum Ladanum, en duftende tyggegummi gitt av flere orientalske arter av Cistus eller rock rose. - Gum passasjer, SAP beholdere som strekker seg gjennom parenchyma av visse planter (Amygdalaceae, Cactaceae, etc.), og affording passasje for tyggegummi. - Gum potten, en lakk maker redskap for smelting tannkjøtt og blande andre ingredienser. - Gum harpiks, melkeaktig saft av en plante størknet ved eksponering til luft; en av visse inspissated safter, blandinger av, eller som har egenskaper, tannkjøtt og harpiks; en harpiks inneholdende mer eller mindre slimaktig og gummiaktig stoff. - Gum sandarac. Se Sandarac. - Gum Senegal, en tyggegummi ligner gummiarabikum, gitt av trær (Acacia Verek og A. Adansonia) vokser i Senegal landet, Vest-Afrika. - Gummitragant. Se Tragacanth. - Gum treet, navnet gitt til flere trær i Amerika og Australia: (a) Den svarte gum (Nyssa multiflora), en av de største trærne i de sørlige statene, bærer en liten blå frukt, favoritten mat av pungrotte. De fleste av de store trær blir hule. (b) Et tre av slekten Eucalyptus. Se Eucalpytus. (c) Den søte tyggegummi tre (Liquidambar styraciflua) et stort og vakkert tre med demonstrativt flikete blader og treaktig burlike frukt USA. Det utstråler en aromatisk terebinthine juice. - Gum vann, en løsning av gummi, særlig av gummi arabicum i vann. - Gum tre, tre fra enhver tyggegummi tre, spesielt tre av Eucalyptus Pipe, New South Wales.Transitive Verb:


Definisjon

Å smøre med tyggis; å lukke med tyggis; å forene eller stive av tyggegummi eller en gumlike substans; å lage klissete med en gumlike substans. Han frets likke en gummiert velvet.Shak.Intransitive Verb:


Definisjon

Å utstråler eller fra tyggegummi; å bli gummiaktig.Hjelpe oss å redigere våre oversettelser! Klikk på Rediger-ikonene for å begynne. Takk for hjelpen!AD 728 X 90

Besøkende Innspill:

Besøkende er velkommen til å hjelpe oss å utvide betydningen av gum. Fyll ut skjemaet under for å legge til din definisjon, f.eks eller kommentar.

 

Poste Dine Innspill


 
Skriv inn navnet ditt
 
Definisjon Eksempel Kommentar
 

Bevise at du ikke er en maskin
Taster inn koden

Enig med internasjonal-ordboken.com vilkår for bruk og retningslinjer for personvern

 


Lignende Ord:

Med andre ord som ligner på gum finner du nedenfor:

1.gum
2.GUM
3.gum ammoniac
4.gum karaya
5.gum lift
6.gumaguma
7.Gumatj
8.Gumba
9.Gumball
10.Gumball maskin
11.gumbe
12.gumbo
13.gumbo limbo
14.gumboil
15.gumboot
16.gumdrop
17.Gumery
18.gumlike
19.gumline
20.Gumma
AD 160 X 600


Takk for at du besøker internasjonal-ordboken.com, en gratis online ordbok med over 200.000 definisjoner av ord og uttrykk. Du er besøkende 51 på denne siden. Hjelp oss utvide betydningen av gum ved å tilveiebringe en alternativ definisjon eller eksempelet ovenfor. Vennligst legg kommentarer for å hjelpe oss med å forbedre nettstedet. Det er 15 Kategorier for dette ordet. Dette er ord 103152 i vår ordbok.
Opphavsrett © 2018 | internasjonal-ordboken.com | Alle Rettigheter Reservert
Hjem | Erklæring Om Personvern | Vilkår For Bruk