"svimmel" Definisjon | Gratis Norwegian Ordbok | internasjonal-ordboken.com
header logo
Tilbake Til | Hjem       Search

"

svimmel

" definisjon        
AD 970 X 250

Webster

Engelsk Ord:

giddy


Engelsk Uttale:

gid•dy


Adjektiv:


Etymologi

Compar. Giddier; superlativ Giddiest., (gammelengelsk) Gidi gal, dum, (angelsaksiske) gidig, av ukjent opprinnelse, jf (norsk) gidda å riste, skjelve.


Definisjon

1. Å ha i hodet en følelse av hvirvlende eller reeling om; ha mistet kraften bevare balansen i kroppen, og derfor vaklende og tilbøyelig til å falle; ør; svimmel. Ved svimmel hodet og svimlende bena sviktet. Tate.

2. Fremme eller fremkalle svimmelhet; som en svimmel høyde; en svimmel stup. Prior. Ved svimmel fotfeste av lukene. (Shakespeare)

3. forvirrende på grunn av rask vending; kjører rundt med celerity; gyratorisk; hvirvlende. Den svimmel bevegelse av hvirvlende mill. Pope.

4. Preget av ustadighet; ustabil; foranderlig; ustadig; vill; tankeløs; likegyldige. "Giddy, tåpelig timer." Rowe. "Giddy sjanse." Dryden. Unge hoder er svimmel og unge hjerter er varm. Cowper.Intransitive Verb:


Definisjon

Til reel; å snurre. Chapman.Transitive Verb:


Definisjon

For å gjøre deg svimmel eller ustø. (foreldet)Hjelpe oss å redigere våre oversettelser! Klikk på Rediger-ikonene for å begynne. Takk for hjelpen!AD 728 X 90

Besøkende Innspill:

Besøkende er velkommen til å hjelpe oss å utvide betydningen av svimmel. Fyll ut skjemaet under for å legge til din definisjon, f.eks eller kommentar.

 

Poste Dine Innspill


 
Skriv inn navnet ditt
 
Definisjon Eksempel Kommentar
 

Bevise at du ikke er en maskin
Taster inn koden

Enig med internasjonal-ordboken.com vilkår for bruk og retningslinjer for personvern

 


Lignende Ord:

Med andre ord som ligner på svimmel finner du nedenfor:

1.svi
2.svidd
3.svie
4.svigerdatter
5.svigerfar
6.svigermor
7.svigersønn
8.svik
9.svikaktig
10.svike
11.svikt
12.svikte
13.sviktende
14.svikter
15.svimlende
16.svimmel
17.svimmelhet
18.svimmelheten
19.svin
20.svin-pox
AD 160 X 600


Takk for at du besøker internasjonal-ordboken.com, en gratis online ordbok med over 200.000 definisjoner av ord og uttrykk. Du er besøkende 91 på denne siden. Hjelp oss utvide betydningen av svimmel ved å tilveiebringe en alternativ definisjon eller eksempelet ovenfor. Vennligst legg kommentarer for å hjelpe oss med å forbedre nettstedet. Det er 9 Kategorier for dette ordet. Dette er ord 97777 i vår ordbok.
Opphavsrett © 2018 | internasjonal-ordboken.com | Alle Rettigheter Reservert
Hjem | Erklæring Om Personvern | Vilkår For Bruk