"yngel" Definisjon | Gratis Norwegian Ordbok | internasjonal-ordboken.com
header logo
Tilbake Til | Hjem       Search

"

yngel

" definisjon        
AD 970 X 250

Webster

Engelsk Ord:

fry


Engelsk Uttale:

fry


Transitive Verb:


Etymologi

ufullkommen & partisipp Stekt; presens partisipp og verbal substantiv Frying., (gammelengelsk) frien, (fransk) frire, fra (latin) frigere å steke, tørke ut, yngel, jf (gresk) bhrajj. Confer Fritter.


Definisjon

For å tilberede i en panne eller på helle (særlig ved bruk av fett, smør, eller olivenolje) ved oppvarming over en brann; å lage mat i kokende smult eller fett; som å steke fisk; å steke smultringer.Intransitive Verb:


Etymologi

(Gammelengelsk) fre, yngel, frø, etterkommere, jf (gammelfransk) froye gyting, yngel av. fisker, små fiskene, fra (latin) fricare tosub (se Friction), men gi også (islandsk) frae, frjo, frø, (svensk) og (dansk) FRO, (Gothic) fraiw frø, etterkommere.


Definisjon

1. For å gjennomgå prosessen med steke; å være gjenstand for påvirkning av varme i en stekepanne eller på en takke, eller i en kjele med varmt fett.

2. For å putre; å koke. (foreldet) Med knitrende flammer en gryte frites. Dryden De skummende bølger yngel. Spenser.

3. For å gjennomgå eller forårsake en urovekkende handling sammen med en følelse av varme. For å holde oljen fra steking i magen. Bacon.

4. For å skjelve; å bli sterkt beveget. (foreldet) Hva kindling bevegelser i brystene gjør yngel. Fairfax.Substantiv:


Definisjon

1. En skål med noe stekt.

2. En tilstand av spenning; som, for å være i en yngel. [Colloq.]Substantiv:


Definisjon

1. (zoologi) Den unge av noen fisk.

2. En sverm eller publikum, spesielt for små fiskene; unge eller små ting generelt. Yngel av barn unge. Spenser. Å kutte ... god fisk fra de andre yngel. Milton. Vi har brent to fregatter, og hundre og tyve små yngel. Walpole.Hjelpe oss å redigere våre oversettelser! Klikk på Rediger-ikonene for å begynne. Takk for hjelpen!AD 728 X 90

Besøkende Innspill:

Besøkende er velkommen til å hjelpe oss å utvide betydningen av yngel. Fyll ut skjemaet under for å legge til din definisjon, f.eks eller kommentar.

 

Poste Dine Innspill


 
Skriv inn navnet ditt
 
Definisjon Eksempel Kommentar
 

Bevise at du ikke er en maskin
Taster inn koden

Enig med internasjonal-ordboken.com vilkår for bruk og retningslinjer for personvern

 


Lignende Ord:

Med andre ord som ligner på yngel finner du nedenfor:

1.yngel
2.yngel kokk
3.yngel opp
4.Yngling
5.yngste
AD 160 X 600


Takk for at du besøker internasjonal-ordboken.com, en gratis online ordbok med over 200.000 definisjoner av ord og uttrykk. Du er besøkende 82 på denne siden. Hjelp oss utvide betydningen av yngel ved å tilveiebringe en alternativ definisjon eller eksempelet ovenfor. Vennligst legg kommentarer for å hjelpe oss med å forbedre nettstedet. Det er 12 Kategorier for dette ordet. Dette er ord 93553 i vår ordbok.
Opphavsrett © 2018 | internasjonal-ordboken.com | Alle Rettigheter Reservert
Hjem | Erklæring Om Personvern | Vilkår For Bruk