"for" Definisjon | Gratis Norwegian Ordbok | internasjonal-ordboken.com
header logo
Tilbake Til | Hjem       Search

"

for

" definisjon        
AD 970 X 250

Webster

Engelsk Ord:

for


Engelsk Uttale:

for


Preposisjon:


Etymologi

(Angelsaksiske) for, derfor; beslektet med (Old Saxon) for, fora, Furi, (nederlandsk)


Definisjon

voor, (gammelhøytysk) fora, tysk vor, (gammelhøytysk) Furi, tysk für, (islandsk) fyrir, (svensk) för, (dansk) for,Adverb:


Etymologi

(Angelsaksiske) for, for dette; på denne kontoen. (foreldet) "Thomalin, har ingen omsorg for din." Spenser. - For å, som tegn på infinitiv, for å; til enden av. Obs., Unntatt som noen ganger høres i analfabeter tale. - «Hva gikk dere ut for å se" Luke vii. 25. Se Å, preposisjon 4. - O for, ønske at jeg hadde; kan det gis; - Elliptisk uttrykker ønske eller bønn. "O for en muse for brann." (Shakespeare) - Var det ikke for, eller hvis det ikke var for, går ut av kontoen; men med hensyn til nærvær eller virkningen av. "Moral betraktning kan ingen måte flytte fornuftig appetitt, var det ikke for viljen." Sir Middle Hale.


Definisjon

för, (gotisk) Faur, Faura, (latin) pro, (gresk) pra-. kvm. root 202. Confer Fore, Først Fremst Forth, Pro-.]

I den mest generelle forstand, noe som indikerer at av hensyn til, i betraktning av, eller med hensyn til, noe som er gjort eller finner sted.

1. Hente den forutgående årsak eller anledning av en handling; motiv eller tilskyndelse medfølgende og tilskyndelse til en handling eller tilstand; grunnen for noe; som på grunn av hvilket en ting er eller er gjort. Med flammende øyne glitrende for meget vrede. (Shakespeare) Hvordan velge hunder for duft eller hastighet. Waller. Nå, for så mange herlige handlinger gjort, For fred hjemme, og for det offentlige rikdom, mener jeg å krone en bolle for Caesar helse. Dryden. Det som vi, for vår uverdighet, er redd for å begjærer, vår bønn er at Gud, for verdighet av hans Sønn, ville, tross, skjenke til å gi. Hooker.

2. Indikerer remoter og indirekte objekt av en handling; enden eller slutt sak med henvisning til hvilket noe er, fungerer, tjener, eller er gjort. Eik for ingenting syk, den vidjer bra for kvister, poppel for møllen. Spenser. Det var ung råd for mennesker og voldelig prosessfullmektig for de saker. Bacon. Skal jeg tror worls ble gjort for en, og menn er født for konger, som dyr for menn, ikke for beskyttelse, men å bli slukt Dryden. For han skriver ikke for pengene, og heller ikke for ros. Denham.

3. Indikerer at i favør av dem, eller for å fremme noe, noe er, eller er gjort; dermed i vegne av; til fordel for; på siden av; - I motsetning til mot. Vi kan ikke gjøre noe mot sannheten, men bare for sannheten. 2. Kor. xiii. 8. Det er for den generelle gode for menneskesamfunnet, og følgelig av bestemte personer, til å være sant, og bare; og det er for menns helse å være temperert. Tillotson. Aristoteles er for poetisk rettferdighet. Dennis.

4. Indikerer at mot hvilken virkningen av alt er rettet mot, eller det punkt mot hvilken bevegelse er gjort; Vi seilte fra Peru for Kina og Japan. Bacon.

5. Indikerer at på stedet for eller i stedet for, som alt virker eller fungerer, eller den som en erstatning, en tilsvarende, en kompensasjon, eller lignende, er tilgjengelig eller gjort; i stedet for, eller sted. Og hvis det skjer en ulykke følge, da skal du gi liv for liv, øye for øye, tann for tann, hånd for hånd, fot for fot. Exodus xxi. 23, 24.

6. Indikerer at i karakter eller som vesen som noe regnes eller behandlet; å være, eller som. Vi tar en fallende meteor for en stjerne. Cowley. Hvis en mann kan være fullt garantert noe for en sannhet, uten å ha undersøkt, hva er det at han ikke kan omfavne for tru Locke. De fleste av våre geniale unge menn tar opp noen ropte opp engelske poeten for deres modell. Dryden. Men la henne gå for en utakknemlig kvinne. Philips.

7. Indikerer at i stedet for som noe annet kontrollene i utføring av en handling, eller at på tross av hvor noe er gjort, oppstår, eller er; derav, tilsvarende til tross for, til tross for; - Vanligvis etterfulgt av alt, noget, noe osv Forfatteren vil gjøre hva hun glede for hele meg. Spectator. Guds deserte skal for noget han vet, det neste minuttet supervene. Dr. Høy More. For alt som lovlig synes det motsatte, kan det være et påfunn for å skrekk oss. Swift.

8. Angi plass eller tid der en handling eller tilstand strekker; dermed under; i eller gjennom det rom eller tid for. For mange miles ca Det er knappe en busk. (Shakespeare) Siden, innleid for liv, din servile muse synge. tidligere. Å veilede solens lys vogn for en dag. Garth.

9. Indikerer at i forebygging av dem, eller av frykt for hvilke, er noe gjort. (foreldet) Vi skal ha en smekke, for spoiling av din dublett. Beaumont og Fletcher eller Som for så vidt gjelder; Med tanke på; med henvisning til; - Brukes parentes eller uavhengig. Se As. Men jeg og mitt hus, vi vil tjene Herren. Joshua XXIV. 15. For meg, min stormfulle ferden til ende, jeg til havnen i døden sikkert pleier. Dryden. - For alle som, til tross; på tross av. - For alt i verden, helt; nøyaktig. "Hvem Posy var, for all verden, som Cutlers 'poesi." (Shakespeare) - For like mye som, eller Eftersom, i betraktning at; ser det; siden. - For ved. Se Forby, adverb - For noen gang, evig; til alle tider. Se alltid. - For meg, eller for alle meg, så langt når det gjelder meg. - For mitt liv, eller for livet av meg, om mitt liv avhengig av det. [Colloq.] T. Hook. - For at, av den grunn at, fordi; siden. (foreldet) "For at jeg elsker datteren din." (Shakespeare) - For din, eller Forthy [(angelsaksiske) for, for dette; på denne kontoen. (foreldet) "Thomalin, har ingen omsorg for din." Spenser. - For å, som tegn på infinitiv, for å; til enden av. [Obs, unntatt som noen ganger høres i analfabeter tale..] - «Hva gikk dere ut for å se" Luke vii. 25. Se Å, preposisjon 4. - O for, ønske at jeg hadde; kan det gis; - Elliptisk uttrykker ønske eller bønn. "O for en muse for brann." (Shakespeare) - Var det ikke for, eller hvis det ikke var for, går ut av kontoen; men med hensyn til nærvær eller virkningen av. "Moral betraktning kan ingen måte flytte fornuftig appetitt, var det ikke for viljen." Sir Middle Hale.Sammen:


Definisjon

1. Fordi; av grunnen til at; for det; indikerer, i gammelengelsk, grunnen av noe. Og for lang på den måten hadde vandret ingen ble Hvelvet skjult med planter og busker hoar. Fairfax. Og himmelen forsvare dine gode sjeler, at du tror jeg vil din seriøs og stor virksomhet snaut, For hun med meg. (Shakespeare)

2. Siden; fordi; innføre en grunn av noe før avansert, en årsak, motiv, forklaring, begrunnelse, eller lignende, av en handling relatert eller en uttalelse. Det er logisk nesten lik siden, eller fordi, men kobler mindre tett, og er noen ganger brukt som en svært generell introduksjon til noe foreslått av det som har gått før. Gi takket Herren; for han er god; for hans miskunnhet varer evig. Salmer cxxxvi. 1. Himmelen doth med oss, så vi med fakler gjør, ikke lyse dem for seg selv; for hvis våre dyder ikke fikk gå ut av oss, 't var alle like Som om vi hadde dem ikke. (Shakespeare) For fordi, fordi. (foreldet) "Nor for fordi de setter mindre vekt på sine egne borgere." Robynson (Mores Utopia). - For hvorfor. (a) Hvorfor; på grunn av det; Derfor. (foreldet) (b) På grunn. (foreldet) Se Forwhy.Substantiv:


Definisjon

En som tar, eller det som er sagt på, affrimative side; det som er sagt i favør av noen ett eller noe; - Det motsatte av mot, og som vanligvis brukes i forbindelse med det. Fors og mot. de i tjeneste og de som er imot; fordeler og ulemper; fordeler og ulemper. Jane Austen.Hjelpe oss å redigere våre oversettelser! Klikk på Rediger-ikonene for å begynne. Takk for hjelpen!AD 728 X 90

Besøkende Innspill:

Besøkende er velkommen til å hjelpe oss å utvide betydningen av for. Fyll ut skjemaet under for å legge til din definisjon, f.eks eller kommentar.

 

Poste Dine Innspill


 
Skriv inn navnet ditt
 
Definisjon Eksempel Kommentar
 

Bevise at du ikke er en maskin
Taster inn koden

Enig med internasjonal-ordboken.com vilkår for bruk og retningslinjer for personvern

 


AD 160 X 600


Takk for at du besøker internasjonal-ordboken.com, en gratis online ordbok med over 200.000 definisjoner av ord og uttrykk. Du er besøkende 179 på denne siden. Hjelp oss utvide betydningen av for ved å tilveiebringe en alternativ definisjon eller eksempelet ovenfor. Vennligst legg kommentarer for å hjelpe oss med å forbedre nettstedet. Det er 12 Kategorier for dette ordet. Dette er ord 90880 i vår ordbok.
Opphavsrett © 2018 | internasjonal-ordboken.com | Alle Rettigheter Reservert
Hjem | Erklæring Om Personvern | Vilkår For Bruk