"escape" Definisjon | Gratis Norwegian Ordbok | internasjonal-ordboken.com
header logo
Tilbake Til | Hjem       Search

"

escape

" definisjon        
AD 970 X 250

Webster

Engelsk Ord:

escape


Engelsk Uttale:

es•cape


Transitive Verb:


Etymologi

ufullkommen & partisipp Rømt; presens partisipp og verbal substantiv Escaping .; (Gammelengelsk) escapen, eschapen, (gammelfransk) escaper, eschaper, (fransk) echapper, fra (Senlatin) ex Cappa ut av ens cape eller kappe; dermed å skli ut av ens cape og rømme. Se 3d Cape, og konferere Scape, verb


Definisjon

1. For å flykte fra og unngå; å bli frelst eller fritatt fra; å sky; å innhente sikkerhet fra; som, for å unnslippe fare. "Sailors at rømt vraket." (Shakespeare)

2. For å unngå innkalling; å passere ubemerket forbi; å unngå; som det faktum rømte vår oppmerksomhet. De rømte søke av fienden. Ludlow.Intransitive Verb:


Definisjon

1. For å flykte, og bli sikret mot fare; - Ofte etterfulgt av fra eller ut av. Hastverk, for ditt livs flukt, og heller ser bak Keble.

2. For å få klart fra fare eller ondt av enhver form; å bli vedtatt uten skade. Slike kjettere ... ville ha vært tenkt heldig, hvis de unnslapp med livet. Macaulay.

3. For å få fri fra det som begrenser eller holder; - Brukes av personer eller ting; som, å flykte fra fengselet, fra arrest, eller fra slaveri; gass ​​unnslipper fra rørene; elektrisitet rømmer fra sine ledere. Å rømme ut av disse maskene. Thackeray.Substantiv:


Definisjon

1. Det å flykter fra fare, for å unndra skade, eller for å unngå varsel; befrielse fra skade eller noe ondt; flytur; som en flukt i kamp; en smal flukt; også, skal rømnings; som en nødutgang. Jeg ville skynde min flukt fra vind storm. Salmer lv. 8.

2. Det som unnslipper oppmerksomhet eller tilbakeholdenhet; en feil; en forglemmelse; også, overtredelse. (foreldet) jeg burde ha vært mer nøyaktig, og korrigert alle de tidligere rømming. Burton.

3. En sally. "Tusen rømming av vidd." (Shakespeare)

4. (Law) The ulovlig tillatelse, av en fangevokter eller annen forvalter, som en fange avgang fra varetekt.

Merk: Escape er teknisk skjelnes fra fengsel brudd, som er ulovlig avgang av fangen fra varetekt, rømme blir tillatelse fra avgang ved vaktmester, enten ved medviter eller uaktsomhet. Begrepet flukt, men brukes av noen av de gamle myndighetene til en avgang fra varetekt ved list, eller uten kraft. Wharton.

5. (Arkitektur) En apophyge.

6. Lekkasje eller strøm, som fra damp eller en væske.

7. (Elec.) Lekkasje eller tap av strøm fra de ledende ledninger, forårsaket av defekt isolasjon. Unnslippe rør (dampkjeler), et rør for å føre bort damp som unnslipper gjennom en sikkerhetsventil. - Escape ventilen (Steam Engine), en sikkerhetsventil; en sikkerhetsventil. Se etter Relief, og sikkerhet. - Escape hjulet (horology), rattet i en escapement.Hjelpe oss å redigere våre oversettelser! Klikk på Rediger-ikonene for å begynne. Takk for hjelpen!AD 728 X 90

Besøkende Innspill:

Besøkende er velkommen til å hjelpe oss å utvide betydningen av escape. Fyll ut skjemaet under for å legge til din definisjon, f.eks eller kommentar.

 

Poste Dine Innspill


 
Skriv inn navnet ditt
 
Definisjon Eksempel Kommentar
 

Bevise at du ikke er en maskin
Taster inn koden

Enig med internasjonal-ordboken.com vilkår for bruk og retningslinjer for personvern

 


Lignende Ord:

Med andre ord som ligner på escape finner du nedenfor:

1.ESC
2.ESCA
3.escabeche
4.escadrille
5.Escalade
6.escalader
7.escalefter
8.escallonia
9.escallop
10.escalloped
11.escalop
12.escalope
13.escaloped
14.escambio
15.escamoterie
16.escapability
17.escapable
18.escapade
19.escape
20.escape artist
AD 160 X 600


Takk for at du besøker internasjonal-ordboken.com, en gratis online ordbok med over 200.000 definisjoner av ord og uttrykk. Du er besøkende 99 på denne siden. Hjelp oss utvide betydningen av escape ved å tilveiebringe en alternativ definisjon eller eksempelet ovenfor. Vennligst legg kommentarer for å hjelpe oss med å forbedre nettstedet. Det er 9 Kategorier for dette ordet. Dette er ord 80930 i vår ordbok.
Opphavsrett © 2018 | internasjonal-ordboken.com | Alle Rettigheter Reservert
Hjem | Erklæring Om Personvern | Vilkår For Bruk