"diamond" Definisjon | Gratis Norwegian Ordbok | internasjonal-ordboken.com
header logo
Tilbake Til | Hjem       Search

"

diamond

" definisjon        
AD 970 X 250

Webster

Engelsk Ord:

diamond


Engelsk Uttale:

di•a•mond


Substantiv:


Etymologi

(Gammelengelsk) diamaund, diamaunt, (fransk) diamant, ødelagt, fra (latin) Adamas, den vanskeligste jern, stål, diamant, (gresk) Adamant, Tame.


Definisjon

1. En edelsten eller perle svært god i glans og vakkert spill av prismatiske farger, og bemerkelsesverdig for ekstrem hardhet.

Merk: Diamanten er innfødt karbon i isometrisk krystaller, ofte oktaeder med avrundede kanter. Det er vanligvis fargeløse, men noen er gul, grønn, blå, og til og med svart. Det er den hardeste stoffet kjent. Diamanten som finnes i naturen (kalt en grov diamant) er kuttet, for bruk i smykker, i ulike former med mange reflekterende flater eller fasetter, som ved sin glans er mye høyere. Se Brilliant, Rose. Diamanter er sagt å være av den første vann når meget transparent, og av den andre eller tredje vann som gjennomsiktigheten avtar.

2. En geometrisk figur, som består av fire like rette linjer, og som har to av de indre vinklene akutte og to stumpe; en rombe; en pastill.

3. En av en dress av spillkort, stemplet med figuren av en diamant.

4. (Arkitektur) En pekte projeksjon, som en fire-sidig pyramide, som brukes til pryd i linjer eller grupper.

5. (baseball) Den infield; torget plass, 90 fot på en side, som har baser på sine vinkler.

6. (utskrift) Den minste slags form på engelsk utskrift, bortsett fra at kalles strålende, noe som er sjelden sett.

Merk: Denne linjen er trykt i den type som heter Diamond. Svart diamant, kull; (Mineralogi) Se Carbonado. - Bristol diamant. Se Bristol stein under Bristol. - Diamond bille (zoologi), en stor Søramerikansk snutebillen (Entimus imperialis), bemerkelsesverdig for sin fantastiske glans og farger, på grunn av liten strålende skalaer. - Diamond fugl (zoologi), en liten australsk fugl (Pardalotus punctatus, familie Ampelidae.). Det er svart, med hvite flekker. - Diamond drill (Engineering), en stang eller tube slutten som er satt med sorte diamanter; - Brukes for perforering av harde stoffer, spesielt for boring i fjell. - Diamond finch (zoologi), en liten australsk spurv, ofte holdt i et bur. Sidene er svarte, med iøynefallende hvite flekker, og rumpe er lyse karmin. - Diamond groove (Iron Working), et spor av V-delen i en rull. - Diamond mørtel (kjemi), en liten stål mørtel brukes til pulverisering harde stoffer. - Diamond-punkt verktøy, en skjærende verktøy med utgangspunkt som er diamantformet. - Diamond slange (zoologi), en ufarlig slange av Australia (Morelia spilotes); teppet slange. - Glazier diamant, en liten diamant i en glassmester verktøy, for å kutte glass.Adjektiv:


Definisjon

Likner en diamant; laget av, eller rik på diamanter; som en diamant-kjeden; en diamant felt.Hjelpe oss å redigere våre oversettelser! Klikk på Rediger-ikonene for å begynne. Takk for hjelpen!AD 728 X 90

Besøkende Innspill:

Besøkende er velkommen til å hjelpe oss å utvide betydningen av diamond. Fyll ut skjemaet under for å legge til din definisjon, f.eks eller kommentar.

 

Poste Dine Innspill


 
Skriv inn navnet ditt
 
Definisjon Eksempel Kommentar
 

Bevise at du ikke er en maskin
Taster inn koden

Enig med internasjonal-ordboken.com vilkår for bruk og retningslinjer for personvern

 


AD 160 X 600


Takk for at du besøker internasjonal-ordboken.com, en gratis online ordbok med over 200.000 definisjoner av ord og uttrykk. Du er besøkende 96 på denne siden. Hjelp oss utvide betydningen av diamond ved å tilveiebringe en alternativ definisjon eller eksempelet ovenfor. Vennligst legg kommentarer for å hjelpe oss med å forbedre nettstedet. Det er 7 Kategorier for dette ordet. Dette er ord 65651 i vår ordbok.
Opphavsrett © 2018 | internasjonal-ordboken.com | Alle Rettigheter Reservert
Hjem | Erklæring Om Personvern | Vilkår For Bruk