"erklære" Definisjon | Gratis Norwegian Ordbok | internasjonal-ordboken.com
header logo
Tilbake Til | Hjem       Search

"

erklære

" definisjon        
AD 970 X 250

Webster

Engelsk Ord:

declare


Engelsk Uttale:

de•clare


Transitive Verb:


Etymologi

ufullkommen & partisipp Erklært; presens partisipp og verbal substantiv Erklærte .; (Fransk) fører, fra (latin) declarare; de + clarare å gjøre det klart, Klaros, klare, lyse. Se Clear.


Definisjon

1. For å gjøre det klart; å frigjøre fra glemselen. (foreldet) "Å erklære dette litt." Boyle.

2. For å gjøre kjent med språk; å kommunisere eller manifest eksplisitt og tydelig på noen måte; å stille; å publisere; å forkynne; å annonsere. Denne dagen har jeg avlet hvem jeg erklærer Min eneste Sønn. Milton. Himmelen forkynner Guds herlighet. Salmer xix. 1.

3. For å gjøre erklæring; å hevde; å bekrefte; til angitt; å avow; som erklærer han historien å være falsk. Jeg Herren ... forkynner det som rett. Jesaja xlv. 19.

4. (Common) For å gjøre full redegjørelse for, som varer, etc. for det formål å betale skatt, avgifter, etc. Å erklære seg, å falle fra en avtale, foretak, kontrakt, etc .; å gi avkall på. - Å erklære seg selv, for å avow ens mening; vise åpenlyst hva man mener, eller hvilken side han espouses.Intransitive Verb:


Definisjon

1. For å gjøre en erklæring, eller en åpen og eksplisitt avowal; å proklamere seg selv; - Ofte med for eller mot; som erklærer seier mot de allierte. Som fawning hoffmenn, for suksessen de venter, og deretter kommer smilende, og erklærer for skjebne. Dryden.

2. (Law) Å oppgi saksøker søksmål ved lov i en juridisk form; som erklærer saksøker i overtredelse.Hjelpe oss å redigere våre oversettelser! Klikk på Rediger-ikonene for å begynne. Takk for hjelpen!AD 728 X 90

Besøkende Innspill:

Besøkende er velkommen til å hjelpe oss å utvide betydningen av erklære. Fyll ut skjemaet under for å legge til din definisjon, f.eks eller kommentar.

 

Poste Dine Innspill


 
Skriv inn navnet ditt
 
Definisjon Eksempel Kommentar
 

Bevise at du ikke er en maskin
Taster inn koden

Enig med internasjonal-ordboken.com vilkår for bruk og retningslinjer for personvern

 


AD 160 X 600


Takk for at du besøker internasjonal-ordboken.com, en gratis online ordbok med over 200.000 definisjoner av ord og uttrykk. Du er besøkende 269 på denne siden. Hjelp oss utvide betydningen av erklære ved å tilveiebringe en alternativ definisjon eller eksempelet ovenfor. Vennligst legg kommentarer for å hjelpe oss med å forbedre nettstedet. Det er 7 Kategorier for dette ordet. Dette er ord 61593 i vår ordbok.
Opphavsrett © 2018 | internasjonal-ordboken.com | Alle Rettigheter Reservert
Hjem | Erklæring Om Personvern | Vilkår For Bruk