"kondensator" Definisjon | Gratis Norwegian Ordbok | internasjonal-ordboken.com
header logo
Tilbake Til | Hjem       Search

"

kondensator

" definisjon        
AD 970 X 250

Webster

Engelsk Ord:

condenser


Engelsk Uttale:

con•dens•er


Substantiv:


Definisjon

1. En som, eller det som, kondenserer.

2. (Physic, a) Et instrument for kondensering av luft eller andre elastiske fluider, bestående av en sylinder med et bevegelig stempel for å tvinge luft inn i en mottaker, og en ventil for å hindre rømning. (b) Et instrument for å konsentrere strøm av effekten med induksjon mellom ledende plater adskilt av et ikke-ledende plate. (c) en linse eller speil, vanligvis av kort brennvidde, anvendes for å konsentrere lyset på et objekt.

3. (kjemi) En anordning for mottak og kondensering av flyktige produkter av destillasjon til et flytende eller fast form ved avkjøling.

4. (Steam Engine) Et apparat, atskilt fra sylinderen, hvor eksos dampen kondenseres ved innvirkning av kaldt vann eller luft. Se illustrasjon av dampmaskin. Akromatisk kondensator (Optics), en akromatisk objektiv brukt som en kondensator. - Blink kondensator, eller blink (Optics), et objektiv med kort brennvidde som brukes for å konsentrere stråler av lys. - Injeksjon kondensator, et kar i hvilket dampen kondenseres ved direkte kontakt med vann. - Surface kondensator, en anordning for kondensering av damp, særlig eksos av en dampmaskin, ved å bringe den i kontakt med metalloverflaten avkjøles ved hjelp av vann eller luft.Hjelpe oss å redigere våre oversettelser! Klikk på Rediger-ikonene for å begynne. Takk for hjelpen!AD 728 X 90

Besøkende Innspill:

Besøkende er velkommen til å hjelpe oss å utvide betydningen av kondensator. Fyll ut skjemaet under for å legge til din definisjon, f.eks eller kommentar.

 

Poste Dine Innspill


 
Skriv inn navnet ditt
 
Definisjon Eksempel Kommentar
 

Bevise at du ikke er en maskin
Taster inn koden

Enig med internasjonal-ordboken.com vilkår for bruk og retningslinjer for personvern

 


AD 160 X 600


Takk for at du besøker internasjonal-ordboken.com, en gratis online ordbok med over 200.000 definisjoner av ord og uttrykk. Du er besøkende 132 på denne siden. Hjelp oss utvide betydningen av kondensator ved å tilveiebringe en alternativ definisjon eller eksempelet ovenfor. Vennligst legg kommentarer for å hjelpe oss med å forbedre nettstedet. Det er 4 Kategorier for dette ordet. Dette er ord 50685 i vår ordbok.
Opphavsrett © 2018 | internasjonal-ordboken.com | Alle Rettigheter Reservert
Hjem | Erklæring Om Personvern | Vilkår For Bruk