"kondensere" Definisjon | Gratis Norwegian Ordbok | internasjonal-ordboken.com
header logo
Tilbake Til | Hjem       Search

"

kondensere

" definisjon        
AD 970 X 250

Webster

Engelsk Ord:

condense


Engelsk Uttale:

con•dense


Transitive Verb:


Etymologi

ufullkommen & partisipp Kondensert; presens partisipp og verbal substantiv Condensingular, (latin) condensare; for- + densare å lage tykke eller tette, Densus tykk, tett: konferere (fransk) kondensator. Se Tett, og konferere kondensat.


Definisjon

1. For å få mer nær, kompakt, eller tett; å komprimere eller konsentrat inn i en mindre kompass; å konsolidere; å forkorte; til epitomize. I hvilken form de velger, utvidede eller kondensert, lyse eller obskure. Milton. Hemmeligheten Kurset gjennomføres i Brussel og Madrid kan kondenseres til den vanlige formelen, forstillelse, sommel, og igjen forstillelse. Motley.

2. (Chemistry & Physics) For å redusere til en annen og tettere form, som ved kald eller trykk; som, for å kondensere gass i flytende form, eller i damp i vann. Kondensert melk, melke redusert til konsistensen i meget tykk krem ​​ved fordampning (vanligvis med tilsetning av sukker) i bevaring og transport. - Kondense motor, en dampmotor hvor damp kondenseres etter å ha utøvet sin kraft på stempelet.Intransitive Verb:


Etymologi

(Latin) condensus.


Definisjon

1. For å bli mer kompakt; som skal reduseres inn i en tettere form. Salpetersyrling er gassformig ved vanlige temperaturer, men kondenserer til en meget flyktig væske på null av Fahrenheit. Høy Spencer.

2. (kjemi) (a) Å kombinere eller forene (som to kjemiske stoffer) med eller uten separasjon av noen uviktige biprodukter. (b) For å gjennomgå polymerisasjon.Adjektiv:


Definisjon

Kondensert; kompakt; tett. [Rare] De enorme Slå sammen likene av planeter. Bentley.Synonymer:

komprimere


kontrakt


Publikum


tykne


konsentrere


forkorte


epitomize


redusere


Hjelpe oss å redigere våre oversettelser! Klikk på Rediger-ikonene for å begynne. Takk for hjelpen!AD 728 X 90

Besøkende Innspill:

Besøkende er velkommen til å hjelpe oss å utvide betydningen av kondensere. Fyll ut skjemaet under for å legge til din definisjon, f.eks eller kommentar.

 

Poste Dine Innspill


 
Skriv inn navnet ditt
 
Definisjon Eksempel Kommentar
 

Bevise at du ikke er en maskin
Taster inn koden

Enig med internasjonal-ordboken.com vilkår for bruk og retningslinjer for personvern

 


AD 160 X 600


Takk for at du besøker internasjonal-ordboken.com, en gratis online ordbok med over 200.000 definisjoner av ord og uttrykk. Du er besøkende 284 på denne siden. Hjelp oss utvide betydningen av kondensere ved å tilveiebringe en alternativ definisjon eller eksempelet ovenfor. Vennligst legg kommentarer for å hjelpe oss med å forbedre nettstedet. Det er 19 Kategorier for dette ordet. Dette er ord 50680 i vår ordbok.
Opphavsrett © 2018 | internasjonal-ordboken.com | Alle Rettigheter Reservert
Hjem | Erklæring Om Personvern | Vilkår For Bruk