"dårlig blod" Definisjon | Gratis Norwegian Ordbok | internasjonal-ordboken.com
header logo
Tilbake Til | Hjem       Search

"

dårlig blod

" definisjon        
AD 970 X 250

Wiktionary

Etymologi:

Fra Charles Lamb Essays av Elia (1823).


Synonymer:

(fiendtlighet, vond vilje): fiendskap (feide): blodfeide, vendetta


Substantiv:

dårlig blod (lettelse) (idiomatiske) Følelser av fiendtlighet eller vond vilje. 1843, James Fenimore Cooper, Wyandotte, kap. 3: Regjeringen hjemme, og folk i koloniene, får å ha ondt blod mellom dem. 1896 Mark Twain, Tom Sawyer, Detective, kap. 3: her var ondt blod mellom oss fra et par uker tilbake, og vi var bare venner i veien for virksomheten. 1922 James Joyce, Ulysses, Episode 16: Alle disse usle krangler, i hans ydmyke mening, hisse opp ondt blod, fra noen bump av combativeness eller kjertel av noe slag, feilaktig ment å være om et punktum på ære og et flagg ,. .. (idiomatisk) En alvorlig feide eller langvarig nag. 1869 RD Blackmore, Lorna Doone: A Romance of Exmoor, kap. 71: Nå for disse og andre ting (hvorav jeg kunne fortelle tusen) var oppgjørets time kommer den kvelden; og ikke en linje vi savnet av det; snart vår ondt blod var opp. Jeg liker ikke å fortelle om slakting, selv om det kan være av ulver og tigre; og det var en natt for brann og slakting, og av svært lang næret hevn. Nok at ere dagslys brøt på at wan mars morgen, den eneste Doones fortsatt igjen i live var ambassaderåd og Carver. (idiomatisk, datert) En arvelig umoralsk eller forstyrret naturen. 1882, George MacDonald, Veiet og Lyst, kap. 4: f vi tør ikke søke oss nær nok til å oppdage den lave avl, dårlig blod i oss, vil det en dag kommer ut ren som den smitten merket av forcat. 1902, Annie Fellows Johnston, Flip 'Islands of Providence ", kap. 5: "Humph Trodde det var ondt blod eller annet sted!" utbrøt han. . . . "Nei!" var fast bestemt på svaret. . . . Fordi hans far var uærlig er ingen bevis for at han er en tyv "1921 Gertrude Franklin Horn Atherton, The Sisters-In-Law, kap. 6:..... Hun har dårlig blod i hennes Hennes mor gikk i stykker, dårlig kjære, og dommer Lawton klokt sendte henne øst.


Referanse:

bad blood

Hjelpe oss å redigere våre oversettelser! Klikk på Rediger-ikonene for å begynne. Takk for hjelpen!AD 728 X 90

Besøkende Innspill:

Besøkende er velkommen til å hjelpe oss å utvide betydningen av dårlig blod. Fyll ut skjemaet under for å legge til din definisjon, f.eks eller kommentar.

 

Poste Dine Innspill


 
Skriv inn navnet ditt
 
Definisjon Eksempel Kommentar
 

Bevise at du ikke er en maskin
Taster inn koden

Enig med internasjonal-ordboken.com vilkår for bruk og retningslinjer for personvern

 


AD 160 X 600


Takk for at du besøker internasjonal-ordboken.com, en gratis online ordbok med over 200.000 definisjoner av ord og uttrykk. Du er besøkende 212 på denne siden. Hjelp oss utvide betydningen av dårlig blod ved å tilveiebringe en alternativ definisjon eller eksempelet ovenfor. Vennligst legg kommentarer for å hjelpe oss med å forbedre nettstedet. Det er 3 Kategorier for dette ordet. Dette er ord 20481 i vår ordbok.
Opphavsrett © 2018 | internasjonal-ordboken.com | Alle Rettigheter Reservert
Hjem | Erklæring Om Personvern | Vilkår For Bruk