"gjennomsnitt" Definisjon | Gratis Norwegian Ordbok | internasjonal-ordboken.com
header logo
Tilbake Til | Hjem       Search

"

gjennomsnitt

" definisjon        
AD 970 X 250

Webster

Engelsk Ord:

average


Engelsk Uttale:

av•er•age


Substantiv:


Etymologi

(Gammelfransk) gjennomsnitt (Senlatin) averagium, sannsynligvis fra (gammelfransk) aver, (fransk) avoir, eiendom, hester, storfe, etc .; riktig infin., å ha, fra (latin) Habere å ha. Ringing (fransk) gjennomsnittlig lite storfe og avarie (kanskje av ulik opprinnelse) skade på skip eller last, havneavgift. Den første betydningen ble pe Aver, substantiv, Avercorn, Averpenny .; Ringing (fransk) avarie skade på skip eller last.


Definisjon

1. (Old England Law) At tjenesten som en leietaker skyldte sin herre, gjøres av arbeidsdyrene på leietaker, som transport av hvete, torv, etc.

2. (Common) (a) En tariff eller toll på varer, etc. (foreldet) (b) Enhver avgift i tillegg til den vanlige kostnader for frakt av varer som sendes. (c) Et bidrag til et tap eller kostnad som har blitt påtvunget en av flere for den generelle fordel; skade gjort av havet farer. (d) rettferdig og forholdsmessig fordeling av tap eller utgifter blant alle interesserte. Felleshavari, et bidrag, alle berørte i et hav eventyr parter, mot et tap foranlediget av frivillig offer av eiendommen til noen av partene i interesse til fordel for alle. Det kalles felleshavari, fordi det faller på bruttobeløp skip, last og frakt i fare og lagret av offer. Kent. - Særlig gjennomsnitt betyr skaden eller delvis tap skjer med skipet, eller last, eller frakt, som følge av noen tilfeldig eller uunngåelig ulykke; og det bæres av de enkelte eiere av artiklene skadet, eller av deres forsikringsselskaper. - Smålig gjennomsnitt er diverse små kostnader, som oppstår regelmessig, og er nødvendigvis defrayed av master i vanlige løpet av en reise; for eksempel havneavgifter, felles losing og lignende, som tidligere var, og i noen tilfeller fortsatt er, båret dels av skipet og dels av lasten. I klausul som vanligvis finnes i konnossementer, "primage og gjennomsnittlig vant," gjennomsnittlig betyr en slags sammensetning etablert av bruk for slike kostnader, som tidligere ble vurdert ved hjelp av gjennomsnitt. Arnould. Abbott. Phillips.

3. En bety andel, mediale sum eller kvantitet, laget av ulike summer eller mengder; en aritmetisk gjennomsnitt. Således, dersom A mister 5 dollar, B 9, og 16 C er summen 30, og den gjennomsnittlige 10.

4. Enhver medial estimat eller generell uttalelse stammer fra en sammenligning av ulike konkrete saker; et medium eller vanlig størrelse, mengde, kvalitet, hastighet, etc. "Gjennomsnittet av opplevelser." Paley.

5. pl.

I den engelske mais handel, den mediale prisen på flere typer korn i de viktigste kornmarkedene. På en gjennomsnittlig, tar gjennomsnittet av ulike tall eller mengder.Adjektiv:


Etymologi

ufullkommen & partisipp Average (presens partisipp og verbal substantiv av gjennomsnitt.


Definisjon

1. Med hensyn til en gjennomsnittlig eller mener; mediale; inneholder en gjennomsnittlig andel; av en midlere størrelse, kvalitet, evne, etc .; vanlig; vanlig; som en gjennomsnittlig profittraten; en gjennomsnittlig mengde regn; gjennomsnittlig engelskmann; vesener av gjennomsnittlig stempel.

2. I henhold til lovene i gjennomsnitt; som må tapet bli gjort godt av gjennomsnittlig bidrag.Transitive Verb:


Definisjon

1. For å finne gjennomsnittet av, når summer eller mengder er ulik; for å redusere til et gjennomsnitt.

2. For å dele blant en rekke, i henhold til en gitt andel; som, til gjennomsnittlig tap.

3. For å gjøre, oppnå, få, etc. på et gjennomsnitt.Intransitive Verb:


Definisjon

For å danne, eller eksistere i en midlere eller medial sum eller kvantitet; å beløpe seg til, eller for å være, på en ~; som vil tap av eierne gjennomsnittlig tjuefem dollar hver; disse Spars gjennomsnitt ti fot i lengde.Hjelpe oss å redigere våre oversettelser! Klikk på Rediger-ikonene for å begynne. Takk for hjelpen!AD 728 X 90

Besøkende Innspill:

Besøkende er velkommen til å hjelpe oss å utvide betydningen av gjennomsnitt. Fyll ut skjemaet under for å legge til din definisjon, f.eks eller kommentar.

 

Poste Dine Innspill


 
Skriv inn navnet ditt
 
Definisjon Eksempel Kommentar
 

Bevise at du ikke er en maskin
Taster inn koden

Enig med internasjonal-ordboken.com vilkår for bruk og retningslinjer for personvern

 


AD 160 X 600


Takk for at du besøker internasjonal-ordboken.com, en gratis online ordbok med over 200.000 definisjoner av ord og uttrykk. Du er besøkende 204 på denne siden. Hjelp oss utvide betydningen av gjennomsnitt ved å tilveiebringe en alternativ definisjon eller eksempelet ovenfor. Vennligst legg kommentarer for å hjelpe oss med å forbedre nettstedet. Det er 12 Kategorier for dette ordet. Dette er ord 19146 i vår ordbok.
Opphavsrett © 2018 | internasjonal-ordboken.com | Alle Rettigheter Reservert
Hjem | Erklæring Om Personvern | Vilkår For Bruk