"kunstig språk" Definisjon | Gratis Norwegian Ordbok | internasjonal-ordboken.com
header logo
Tilbake Til | Hjem       Search

"

kunstig språk

" definisjon        
AD 970 X 250

Wiktionary

Substantiv:

kunstig språk (flertall kunstige språk) konstruert språk formell språk 2001, Mark Sainsbury, kapittel 1, Logiske Forms - En introduksjon til Philosophical Logic, utgave andre, Blackwell Publishing, ISBN 978-0-63121-679-7, §12, side 48 : Det er teoretisk mulig at strukturell tvetydighet kan filtreres ut av naturlige språk. I (3) - (8) entydige parafraser på engelsk ble gitt; kanskje strukturelt entydige parafraser på engelsk er alltid tilgjengelig. Men det er uklart om kan gis nøyaktige regler som ville bevirke denne filtrering. Man kan se hvorfor Logicians kanskje foretrekker kunstige språk: de er konstruert fra grunnen på en slik måte at strukturell tvetydighet er umulig. ibid., side 52 Spørsmålet er fortsatt åpent om et slikt resultat kan oppnås bare ved å mekke på et naturlig språk, eller om det krever starter fra scratch. Ideen om å starte fra scratch, å konstruere et kunstig språk begrenses bare av kravene til logikk, har inspirert en filosofisk tradisjon (selv om en som fortjener er i dag avhørt). Russell, for eksempel, innførte uttrykket "filosofisk logikk" for å representere hans syn på at arbeidet i naturlig språk, og vår tanke, kan være tilstrekkelig representert bare ved et kunstig språk, språket hans Principia Mathematica. dataspråk


Referanse:

artificial language

Hjelpe oss å redigere våre oversettelser! Klikk på Rediger-ikonene for å begynne. Takk for hjelpen!AD 728 X 90

Besøkende Innspill:

Besøkende er velkommen til å hjelpe oss å utvide betydningen av kunstig språk. Fyll ut skjemaet under for å legge til din definisjon, f.eks eller kommentar.

 

Poste Dine Innspill


 
Skriv inn navnet ditt
 
Definisjon Eksempel Kommentar
 

Bevise at du ikke er en maskin
Taster inn koden

Enig med internasjonal-ordboken.com vilkår for bruk og retningslinjer for personvern

 


AD 160 X 600


Takk for at du besøker internasjonal-ordboken.com, en gratis online ordbok med over 200.000 definisjoner av ord og uttrykk. Du er besøkende 104 på denne siden. Hjelp oss utvide betydningen av kunstig språk ved å tilveiebringe en alternativ definisjon eller eksempelet ovenfor. Vennligst legg kommentarer for å hjelpe oss med å forbedre nettstedet. Det er 1 Kategorier for dette ordet. Dette er ord 15944 i vår ordbok.
Opphavsrett © 2018 | internasjonal-ordboken.com | Alle Rettigheter Reservert
Hjem | Erklæring Om Personvern | Vilkår For Bruk