"vilkårlig" Definisjon | Gratis Norwegian Ordbok | internasjonal-ordboken.com
header logo
Tilbake Til | Hjem       Search

"

vilkårlig

" definisjon        
AD 970 X 250

Webster

Engelsk Ord:

arbitrary


Engelsk Uttale:

ar•bi•tra•ry


Adjektiv:


Etymologi

(Latin) arbitrarius, fra oppmannen: konferere (fransk) arbitraire. Se Arbiter.


Definisjon

1. Avhengig vilje eller skjønn; ikke styrt av noen faste regler; som, en vilkårlig avgjørelse; en vilkårlig straff. Det var helt vilkårlig i dem å gjøre det. Jeremiah Taylor. Rank later til å fastsette verdien av hver og en, og er den mest vilkårlig av alle ting. Landor.

2. utøvd i henhold til ens egen vilje eller caprice, og derfor formidle en forestilling om en tendens til å misbruke besittelse av makt. Vilkårlig makt er lettest etablert på ruinene av frihet misbrukt tøylesløshet. Washington.

3. despotiske; absolutt i kraft; bundet av noen lov; harde og unforbearing; tyrannisk; som en vilkårlig prins eller regjeringen. Dryden. Vilkårlig konstant, vilkårlig funksjon (Mathematics), en mengde av funksjon som innføres i løsningen av et problem, og til hvilket en hvilken som helst verdi eller form kan etter vil bli gitt, slik at løsningen kan foretas for å møte spesielle krav. - Vilkårlig mengde (matematikk), en som noen verdi kan tilordnes på nytelse.Hjelpe oss å redigere våre oversettelser! Klikk på Rediger-ikonene for å begynne. Takk for hjelpen!AD 728 X 90

Besøkende Innspill:

Besøkende er velkommen til å hjelpe oss å utvide betydningen av vilkårlig. Fyll ut skjemaet under for å legge til din definisjon, f.eks eller kommentar.

 

Poste Dine Innspill


 
Skriv inn navnet ditt
 
Definisjon Eksempel Kommentar
 

Bevise at du ikke er en maskin
Taster inn koden

Enig med internasjonal-ordboken.com vilkår for bruk og retningslinjer for personvern

 


Lignende Ord:

Med andre ord som ligner på vilkårlig finner du nedenfor:

1.vil
2.vil bestride
3.vil du gifte deg med meg
4.vil du ha
5.Vil gjøre
6.vil høre
7.vil kontrakten
8.Vil liste
9.vil på
10.vil ut
11.vila
12.Vilamovian
13.vilany
14.vilayet
15.vilazodone
16.vild
17.vildt barn
18.viled
19.vilely
20.vileyns
AD 160 X 600


Takk for at du besøker internasjonal-ordboken.com, en gratis online ordbok med over 200.000 definisjoner av ord og uttrykk. Du er besøkende 563 på denne siden. Hjelp oss utvide betydningen av vilkårlig ved å tilveiebringe en alternativ definisjon eller eksempelet ovenfor. Vennligst legg kommentarer for å hjelpe oss med å forbedre nettstedet. Det er 5 Kategorier for dette ordet. Dette er ord 14481 i vår ordbok.
Opphavsrett © 2018 | internasjonal-ordboken.com | Alle Rettigheter Reservert
Hjem | Erklæring Om Personvern | Vilkår For Bruk