"dyr ånder" Definisjon | Gratis Norwegian Ordbok | internasjonal-ordboken.com
header logo
Tilbake Til | Hjem       Search

"

dyr ånder

" definisjon        
AD 970 X 250

Wiktionary

Substantiv:

dyr ånder (flertall only) (medisin, nå historiske) De teoretisert 'ånder' eller fysiologiske prinsipper som er tillatt for sensasjon og viljestyrte bevegelser. 1621, Robert Burton, The Anatomy of Melancholy, vol. Jeg, New York 2001, s. 253: Dette er også tydelig i for eksempel tur i natt i søvne, og gjør merkelige bragder: disse damper flytte phantasy, den Phantasy appetitten, som flytting av dyr ånder volder kroppen til å gå opp og ned som om de var våken. 1723, Charles Walker, Memoirs of Sally Salisbury, VI: Hans Brains vil bli funnet plassert på hodet av Os pubis: Hans Animal Spirits opptrer mer kraft i den delen, enn i den øvre regionen. 1 759, Lawrence Sterne, liv og meninger av Tristram Shandy, Gentleman, Folio Society 2005, s. 19: du har tatt, jeg tør si, hørt om dyr ånder, som hvordan de er transfundert fra far til sønn og c. & C.-og en god del til dette formålet: - Vel, kan du ta mitt ord, at ni deler i ti av en manns sans for hans tull, hans suksesser og aborter i denne verden er avhengig av sine bevegelser og aktivitet. Livlighet, livlighet, en lykkelig tendens til handling. 1 813, Jane Austen, Pride and Prejudice, Plain Etikett 1975, s. 63: Hun hadde høye dyr ånder, og en som oppmerksomheten av offiserene, til hvem hennes onkels gode middager, og hennes egne enkle oppførsel anbefalte henne, hadde økt til forsikring slags naturlig selv konsekvens. 1936, John Maynard Keynes, The General Theory of Employment, Interest, og penger, side 161: De fleste, sannsynligvis, for våre beslutninger å gjøre noe positivt, de fulle konsekvensene av disse vil bli trukket ut over mange dager framover, kan bare være tatt som et resultat av dyr ånder - for en spontan trang til handling i stedet for passivitet, og ikke som resultat av et vektet gjennomsnitt av kvantitative gevinster multiplisert med kvantitative sannsynligheter. (økonomi) Etter Keynes (siterings 1936, ovenfor), emosjonelle og intuitive faktorer som driver forretningsmessige beslutninger om å ta investerings gambles. 1975 Hyman P. Minsky, John Maynard Keynes, side 11: Denne feilen eksisterer fordi det finansielle systemet er nødvendig for kapitalistisk vitalitet og handlekraft - som kan oversettes gründer dyr ånder inn effektive etterspørselen etter investerings - inneholder potensialet for runaway ekspansjon, drevet av en investering boom. 2005 Roger S. Frantz, To sinn: intuisjon og analyse i historien til økonomisk tenkning, side 91: Eksistensen av dyr ånder innebærer ikke at "irrasjonell psykologi" er bestemmende faktor i business og økonomi. 2006 Robert J. Shiller, irrasjonell begeistring, side 233: En av John Maynard Keynes mest kjente begrepene, "dyr ånder," er et annet navn for mye av det samme konseptet som irrasjonell begeistring


Referanse:

animal spirits

Hjelpe oss å redigere våre oversettelser! Klikk på Rediger-ikonene for å begynne. Takk for hjelpen!AD 728 X 90

Besøkende Innspill:

Besøkende er velkommen til å hjelpe oss å utvide betydningen av dyr ånder. Fyll ut skjemaet under for å legge til din definisjon, f.eks eller kommentar.

 

Poste Dine Innspill


 
Skriv inn navnet ditt
 
Definisjon Eksempel Kommentar
 

Bevise at du ikke er en maskin
Taster inn koden

Enig med internasjonal-ordboken.com vilkår for bruk og retningslinjer for personvern

 


AD 160 X 600


Takk for at du besøker internasjonal-ordboken.com, en gratis online ordbok med over 200.000 definisjoner av ord og uttrykk. Du er besøkende 150 på denne siden. Hjelp oss utvide betydningen av dyr ånder ved å tilveiebringe en alternativ definisjon eller eksempelet ovenfor. Vennligst legg kommentarer for å hjelpe oss med å forbedre nettstedet. Det er 1 Kategorier for dette ordet. Dette er ord 10381 i vår ordbok.
Opphavsrett © 2018 | internasjonal-ordboken.com | Alle Rettigheter Reservert
Hjem | Erklæring Om Personvern | Vilkår For Bruk