"dyr" Definisjon | Gratis Norwegian Ordbok | internasjonal-ordboken.com
header logo
Tilbake Til | Hjem       Search

"

dyr

" definisjon        
AD 970 X 250

Webster

Engelsk Ord:

animal


Engelsk Uttale:

an•i•mal


Substantiv:


Etymologi

(Latin), fra anima pust, sjel: konferere (fransk) dyr. Se Animate.


Definisjon

1. En organisert levende blir utstyrt med følelse og kraften av frivillige bevegelse, og også preget av å ta sin mat i en intern hulrom eller magen for fordøyelsen; ved å gi kullsyre til luft og tar oksygen i prosessen med åndedrett; og ved å øke i drivkraft eller aktiv aggressiv kraft med fremgangen til forfall.

2. En av de lavere dyr; et brute eller dyr, som skilles fra mannen; som, mennesker og dyr.Adjektiv:


Etymologi

Ringing (fransk) dyr.


Definisjon

1. Av eller knyttet til dyr; som dyre funksjoner.

2. Knyttet til bare sansende del av en skapning, til forskjell fra den intellektuelle, rasjonelle, eller åndelige delen; som dyret lidenskaper eller appetitt.

3. Består av kjøtt av dyr; som dyrefôr. Animalsk magnetisme. Se Magnetisme og Mesmerism. - Animal elektrisitet, den utviklet hos noen dyr, som elektrisk ål, torpedo, etc. elektrisitet - Animal blomst (zoologi), et navn gitt til visse marine dyr som ligner en blomst, som noen arter av actinia eller sjøanemone, og andre Anthozoa, hydroider, sjøstjerner, etc. - Animal varme (fysiologi), er varmen som genereres i kroppen av et levende dyr, ved hjelp av hvilken dyret holdes på nesten en jevn temperatur. - Animalske ånder. Se Spirit. - Animal Kingdom, hele klassen av vesener utrustet med dyreliv. Det omfatter flere subkingdoms, og under disse er det klasser, Ordre, familier, slekter, arter, og noen ganger middels grupperinger, alt i vanlig underordning, men vekslet arrangert av forskjellige forfattere.

Merk: Følgende er de store divisjoner, eller subkingdoms, og de viktigste klassene under seg, generelt anerkjent på det nåværende tidspunkt: -Vertebrata, inkludert Mammalia eller pattedyr, Aves eller Birds, Reptilia, Amphibia, Fiskene eller Fishes, Marsipobranchiata (Craniota) ; og Leptocardia (Acrania). Tunicata, inkludert Thaliacea, og Ascidioidea eller sjøpung. Articulata eller Annulosa, inkludert Insecta, mangefotinger, Malacapoda, Arachnida, Pycnogonida, Merostomata, krepsdyr (Arthropoda); og Annelida, Gehyrea (Anarthropoda). Helminthes eller Vermes, inkludert Rotifera, Chaetognatha, Nematoidea, Acanthocephala, Nemertina, Turbellaria, ikter, Cestoidea, Mesozea. Molluscoidea, inkludert Brachiopoda og Bryozoa. Mollusca, inkludert Cephalopoda, Gastropoda, Pteropoda, Scaphopoda, Lamellibranchiata eller Acephala. Echinodermata, inkludert Holothurioidea, Echinoidea, Asterioidea, Ophiuroidea, og Crinoidea. Coelenterata, inkludert Anthozoa eller polypper, Ribbemaneter, og Hydrozoa eller Acalephs. Spongiozoa eller Porifera, inkludert svamper. Protozoer, inkludert infusjonsdyr og Rhizopoda. For definisjoner, se disse navnene i vokabular.Hjelpe oss å redigere våre oversettelser! Klikk på Rediger-ikonene for å begynne. Takk for hjelpen!AD 728 X 90

Besøkende Innspill:

Besøkende er velkommen til å hjelpe oss å utvide betydningen av dyr. Fyll ut skjemaet under for å legge til din definisjon, f.eks eller kommentar.

 

Poste Dine Innspill


 
Skriv inn navnet ditt
 
Definisjon Eksempel Kommentar
 

Bevise at du ikke er en maskin
Taster inn koden

Enig med internasjonal-ordboken.com vilkår for bruk og retningslinjer for personvern

 


AD 160 X 600


Takk for at du besøker internasjonal-ordboken.com, en gratis online ordbok med over 200.000 definisjoner av ord og uttrykk. Du er besøkende 137 på denne siden. Hjelp oss utvide betydningen av dyr ved å tilveiebringe en alternativ definisjon eller eksempelet ovenfor. Vennligst legg kommentarer for å hjelpe oss med å forbedre nettstedet. Det er 8 Kategorier for dette ordet. Dette er ord 10371 i vår ordbok.
Opphavsrett © 2018 | internasjonal-ordboken.com | Alle Rettigheter Reservert
Hjem | Erklæring Om Personvern | Vilkår For Bruk