"luft" Definisjon | Gratis Norwegian Ordbok | internasjonal-ordboken.com
header logo
Tilbake Til | Hjem       Search

"

luft

" definisjon        
AD 970 X 250

Webster

Engelsk Ord:

air


Engelsk Uttale:

air


Substantiv:


Etymologi

(Gammelengelsk) luft, EIR, (fransk) luft, (latin) AER, fra (gresk) vind. I forstand 10 har det franske tar en mening fra (italiensk) aria atmosfæren, luft, fra samme latinske ordet; og i sansene 11, 12, 13 den franske betydningen er enten fra (latin) aria, eller på grunn av forvirring med (fransk) aire, i en eldre følelse av opprinnelse, avstamning. Confer A, Debonair, Malaria, Wind.


Definisjon

1. Den væske som vi puster, og som omgir jorden; atmosfæren. Det er usynlig, luktfri, smakløs, gjennomsiktig, komprimerbar, elastisk, og ponderable.

Merk: Ved de gamle filosofene, ble luft ansett som et element; men moderne forskning har vist at det er i hovedsak en blanding av oksygen og nitrogen, med en liten mengde karbondioksyd, den gjennomsnittlige andel blir, etter volum: oksygen, 20,96 pst .; nitrogen, 79,00 prosent .; karbondioksid, 0,04 prosent. Disse andelene er gjenstand for en svært liten variasjon. Luft også alltid inneholder noe damp av vann.

2. Symbolsk: Noe uvesentlig, lys eller volatile. "Charm verke med luft." (Shakespeare) Han var fortsatt all luft og ild. Macaulay. [Luft og ild blir finere og raskere elementer i motsetning til jord og vann.]

3. En spesiell tilstand av atmosfæren, som respekterer varme, kulde, fuktighet, etc. eller som påvirker følelsene; som en røykfylt luft, en fuktig luft, morgenluften, etc.

4. Enhver aëriform kroppen; en gass; som, oksygen ble tidligere kalt vital luft. (foreldet)

5. Luft i bevegelse; en lett bris; en mild vind. La Vernal airs gjennom skjelv Osiers spille. Pope.

6. velluktende eller forurenset luft.

7. Det som omgir og påvirkninger. Ivrig, sunn luft av fattigdom. Wordsworth.

8. Ytring utlandet; publisitet; vent. Du ga det luften før meg. Dryden.

9. Intelligence; informasjon. (foreldet) Bacon.

10. (Musikk) (a) En musikalsk idé, eller motiv, rytmisk utviklet i påfølgende enkelttoner, slik at det dannes en symmetrisk og balansert helhet, som kan synges av en enkelt stemme til de strofer av en salme eller sang, eller selv til vanlig prosa, eller spilte på et instrument; en melodi; en melodi; en arie. (b) I harmonis chorals, salmesangen, del sanger osv den delen som bærer melodi eller melodi - i moderne harmoni vanligvis den øvre delen - kalles luften.

11. Den særegne utseende, utseende, og lageret av en person; mien; oppførsel; som, luften av en ungdom; en tung luft; en høyreist luft. "Hans svært luft." (Shakespeare)

12. Peculiar utseende; tydelig karakter; skinn; måte; stil. Det ble kommunisert med luften av en hemmelighet. Pope.

12. pl.

En kunstig eller påvirket måte; show av stolthet eller forfengelighet; hovmod; som det er sagt av en person, setter han på airs. Thackeray.

14. (maling) (a) fremstilling eller gjengivelse av effekten av atmosfærisk medium der hvert objekt i naturen er sett. New Appleton amerikanske Cyclopedia (b) Carriage; holdning; handling; bevegelse; som har hodet over at portrettet en god luft. Fairholt.

15. (Manège) Den kunstige bevegelse eller transport av en hest.

Merk: Luft blir mye brukt adjectively eller som den første del av en forbindelse terminerings I de fleste tilfeller kan det være skrevet likegyldig, som en separat begrensende ord, eller som det første element av forbindelsen sikt, med eller uten bindestreken; som, luft blære, air-blære, eller airbladder; luft-celle, luft-celle, eller Aircell; luft-pumpe, eller airpump. Luftballong. Se ballong. - Air bad. (a) En anordning for anvendelse av luft til kroppen. (b) En anordning for tørking av stoffer i luften av en hvilken som helst ønsket temperatur. - Air slottet. Se Castle i luften under Castle. - Luftkompressor, en maskin for komprimering av luft for å bli brukt som en drivkraft. - Air krysset, en passasje for luft i en gruve. - Air pute, en lufttett pute som kan blåses opp; også en anordning for å stanse bevegelse uten støt ved begrenset luft. - Luft fontene, en innretning for fremstilling av en vannstråle ved hjelp av kraften fra trykkluften. - Air ovn, en ovn som er avhengig av et naturlig trekk og ikke på blast. - Air linje, en rett linje; en bie linje. Derfor Air-linje,Adjektiv:


Etymologi

ufullkommen & partisipp Aired; presens partisipp og verbal substantiv Lufting., Se Air, substantiv, og konferere A.


Definisjon

som, air-line veien. - Luftsluse (. Hydr Engineering), et mellomliggende kammer mellom den ytre luft, og trykkluftkammeret i et pneumatisk caisson. Knight. - Air port (Navy), en kullboks eller koøye i et skip til å innrømme luft. - Luftfjær, en fjær der elastisiteten av luft benyttes. - Luft termometer, en form for termometer der sammentrekning og ekspansjon av luft er gjort for å måle endringer i temperatur. - Air tråder, gossamer. - Air felle, en innretning for å stenge av foul luft eller gass fra avløp, kloakk, osv .; en stank felle. - Air bagasjerommet, et rør eller aksel for å gjennomføre felling eller oppvarmet luft fra et rom. - Air ventil, en ventil for å regulere opptak eller utslipp av luft; spesielt en ventil som åpner innover i en dampkjel og tillater luft å komme inn. - Luft måte, en passasje for en strøm av luft; som luften i form av en luftpumpe; en luft måte i en gruve. -- I luften. (a) Utbredt uten sporbar opprinnelse eller myndighet, som rykter. (b) Ikke i en fast eller stabil posisjon; ustadig. (c) (Military) Uegnet og ansvarlig for å bli slått eller tatt i flanke; som hæren hadde sin vinge i luften. - For å ta luft, for å bli røpet; skal offentliggjøres. - For å ta luften, for å dra til utlandet; å gå eller sykle ut.Transitive Verb:


Definisjon

1. For å utsettes for luft i den hensikt kjøling, forfriskende, eller rensing; å ventilere; som, for å lufte et rom. Det var gode visdom ... at fengselet ble luftet. Bacon. Var du, men kjørt ut for å lufte selv. (Shakespeare)

2. For å utsette på grunn av offentlig kunngjøring; å vise demonstrativt; som, for å lufte sin mening. Airing en snørik hånd og signet perle. Tennyson.

3. For å utsettes for varme, i den hensikt å utvise fuktighet, eller av oppvarming; som, til luft sengetøy; til luft brennevin.Hjelpe oss å redigere våre oversettelser! Klikk på Rediger-ikonene for å begynne. Takk for hjelpen!AD 728 X 90

Besøkende Innspill:

Besøkende er velkommen til å hjelpe oss å utvide betydningen av luft. Fyll ut skjemaet under for å legge til din definisjon, f.eks eller kommentar.

 

Poste Dine Innspill


 
Skriv inn navnet ditt
 
Definisjon Eksempel Kommentar
 

Bevise at du ikke er en maskin
Taster inn koden

Enig med internasjonal-ordboken.com vilkår for bruk og retningslinjer for personvern

 


AD 160 X 600


Takk for at du besøker internasjonal-ordboken.com, en gratis online ordbok med over 200.000 definisjoner av ord og uttrykk. Du er besøkende 248 på denne siden. Hjelp oss utvide betydningen av luft ved å tilveiebringe en alternativ definisjon eller eksempelet ovenfor. Vennligst legg kommentarer for å hjelpe oss med å forbedre nettstedet. Det er 10 Kategorier for dette ordet. Dette er ord 5653 i vår ordbok.
Opphavsrett © 2018 | internasjonal-ordboken.com | Alle Rettigheter Reservert
Hjem | Erklæring Om Personvern | Vilkår For Bruk