"handling" Definisjon | Gratis Norwegian Ordbok | internasjonal-ordboken.com
header logo
Tilbake Til | Hjem       Search

"

handling

" definisjon        
AD 970 X 250

Webster

Engelsk Ord:

action


Engelsk Uttale:

ac•tion


Substantiv:


Etymologi

(Gammelfransk) handling, (latin) aktio, fra Agere å gjøre. Se loven.


Definisjon

1. En prosess eller tilstand skuespill eller flytting, i motsetning til å hvile; det gjør noe; utøvelse av makt eller kraft, som når man kroppen fungerer på en annen; virkningen av kraften som utøves på ett legeme av et annet; byrå; aktivitet; operasjonen; som, innvirkning av varme; en handlingens mann. En klok i kommunestyret, ett i aksjon modig. Pope.

2. En handling; en ting gjort; en gjerning; en virksomhet. (flertall): Sedvanlig gjerninger; dermed oppførsel; atferd; oppførsel. Herren er en god kunnskap, og av ham veies gjerninger. En samaritan ii. 3.

3. hendelse eller koblet serie av hendelser, enten ekte eller innbilte, danner gjenstand for et skuespill, dikt, eller en annen sammensetning; utfoldelsen av dramaet av hendelser.

4. bevegelse; som har hesten en dristig handling.

5. (Mechanic) Effektiv bevegelse; også, mekanisme; som, sluttstykket virkningen av en pistol.

6. (fysiologi) Noen av de aktive prosesser som skjer i en organisme; utførelsen av en funksjon; som, virkningen av hjertet, musklene, eller magesaften.

7. (. Orat) gesticulation; den eksterne opptreden på høyttaleren, eller passet hans holdning, tale, gester, og ansikt, til emnet, eller til følelsene.

8. (Maleri & Sculpture) Holdningen eller posisjonen til flere deler av kroppen som uttrykks av følelser eller lidenskap avbildet.

9. (Law) (a) En dress eller prosess, der et krav er laget av en rett i en domstol; i vid forstand, en rettssak for iverksettelse eller beskyttelse av en rett, oppreisning eller forebygging av en feil, eller straffen for en offentlig handling. (b) En riktig handling; som gir loven en handling for hver påstand.

10. (Common) En aksje i kapitalbeholdningen av et aksjeselskap, eller i offentlige midler; dermed i flertall, tilsvarende aksjer. [A Gallicism] (foreldet) Den Euripus av midler og tiltak. Burke.

11. Et engasjement mellom soldater i krig, enten på land eller vann; en kamp; en kamp; som en generell virkning, en delvis virkning.

12. (Musikk) Den mekaniske innretning ved hjelp av hvilken impuls av spillerens finger blir overført til de strenger av et pianoforte eller til ventilen i en orgelpipe. Grove. Valgte i aksjon. (Law) See Valgte. - Mengde av virkning (fysikk), produktet av massen til et legeme av den plass den går igjennom, og dens hastighet.Synonymer:

handling


In many cases action and act are synonymous; but some distinction is observable. Action involves the mode or process of acting and is usually viewed as occupying some time in doing. Act has more reference to the effect or the operation as complete. To poke the fire is an act to reconcile friends who have quarreled is a praiseworthy action. Centigrade J. Smith.


handling


Hjelpe oss å redigere våre oversettelser! Klikk på Rediger-ikonene for å begynne. Takk for hjelpen!AD 728 X 90

Besøkende Innspill:

Besøkende er velkommen til å hjelpe oss å utvide betydningen av handling. Fyll ut skjemaet under for å legge til din definisjon, f.eks eller kommentar.

 

Poste Dine Innspill


 
Skriv inn navnet ditt
 
Definisjon Eksempel Kommentar
 

Bevise at du ikke er en maskin
Taster inn koden

Enig med internasjonal-ordboken.com vilkår for bruk og retningslinjer for personvern

 


AD 160 X 600


Takk for at du besøker internasjonal-ordboken.com, en gratis online ordbok med over 200.000 definisjoner av ord og uttrykk. Du er besøkende 139 på denne siden. Hjelp oss utvide betydningen av handling ved å tilveiebringe en alternativ definisjon eller eksempelet ovenfor. Vennligst legg kommentarer for å hjelpe oss med å forbedre nettstedet. Det er 9 Kategorier for dette ordet. Dette er ord 2797 i vår ordbok.
Opphavsrett © 2018 | internasjonal-ordboken.com | Alle Rettigheter Reservert
Hjem | Erklæring Om Personvern | Vilkår For Bruk