"syre" Definisjon | Gratis Norwegian Ordbok | internasjonal-ordboken.com
header logo
Tilbake Til | Hjem       Search

"

syre

" definisjon        
AD 970 X 250

Webster

Engelsk Ord:

acid


Engelsk Uttale:

ac•id


Adjektiv:


Etymologi

(Latin) acidus sur, fra roten ak å være skarp: konferere (fransk) Acide. Confer Akutt.


Definisjon

1. Sour, skarp, eller bite i smak; terte; ha smaken av eddik: as, syre frukt eller brennevin. Også Ill .: Sour lunte. Han var streng og hans ansikt som syre som alltid. A. Trollope.

2. Av eller knyttet til en syre; som, syrereaksjonen.Substantiv:


Definisjon

1. Et surt stoff.

2. (kjemi) en av en klasse av forbindelser, som regel, men ikke alltid utmerker seg ved en sur smak, løselighet i vann, og rødhet i vegetabilsk blå eller fiolett farge. De er også karakterisert ved at kraften for å ødelegge de karakteristiske egenskaper av alkalier eller baser, og kombinerer dem for å danne salter, samtidig miste sine særegne egenskaper. De alle inneholder hydrogen, forenet med et mer negativt element eller radikal, enten alene, eller mer generelt med oksygen, og tar sitt navn fra denne negative element eller radikal. De som inneholder oksygen kalles hydracids i forskjell fra de andre som kalles oksygen syrer eller oxacids.

Merk: I visse tilfeller kan svovel, selen eller tellur ta plassen til oksygen, og de tilsvarende forbindelser er kalt henholdsvis svovelsyrer eller sulphacids, selen eller tellur syrer, syrer. Når hydrogenet av en syre er erstattet med et positivt element eller radikal, er et salt dannet, og dermed syrer blir noen ganger benevnt som salter av hydrogen; som hydrogen nitrat for salpetersyre, hydrogensulfat til svovelsyre, etc. I den gamle kjemien navnet syren ble påført på oksyder av de negative eller ikke-metalliske elementer, som nå kalles anhydrider.Hjelpe oss å redigere våre oversettelser! Klikk på Rediger-ikonene for å begynne. Takk for hjelpen!AD 728 X 90

Besøkende Innspill:

Besøkende er velkommen til å hjelpe oss å utvide betydningen av syre. Fyll ut skjemaet under for å legge til din definisjon, f.eks eller kommentar.

 

Poste Dine Innspill


 
Skriv inn navnet ditt
 
Definisjon Eksempel Kommentar
 

Bevise at du ikke er en maskin
Taster inn koden

Enig med internasjonal-ordboken.com vilkår for bruk og retningslinjer for personvern

 


AD 160 X 600


Takk for at du besøker internasjonal-ordboken.com, en gratis online ordbok med over 200.000 definisjoner av ord og uttrykk. Du er besøkende 142 på denne siden. Hjelp oss utvide betydningen av syre ved å tilveiebringe en alternativ definisjon eller eksempelet ovenfor. Vennligst legg kommentarer for å hjelpe oss med å forbedre nettstedet. Det er 7 Kategorier for dette ordet. Dette er ord 2215 i vår ordbok.
Opphavsrett © 2018 | internasjonal-ordboken.com | Alle Rettigheter Reservert
Hjem | Erklæring Om Personvern | Vilkår For Bruk