"en liten fugl fortalte meg" Definisjon | Gratis Norwegian Ordbok | internasjonal-ordboken.com
header logo
Tilbake Til | Hjem       Search

"

en liten fugl fortalte meg

" definisjon        
AD 970 X 250

Wiktionary

Etymologi:

Uttrykket har en noe omstridt opprinnelse: noen attributt til Forkynneren 10:20 "Ikke spotter kongen selv i tankene dine, eller forbanne den rike på soverommet, fordi en fugl på himmelen kan bære dine ord, og en fugl på vingen kan rapportere hva du sier. " En annen forklaring er en enkel hentydning til brevduer eller andre slike messenger fugler. Atter andre mener at dette viser til Lov to av Richard Wagners Siegfried, der hovedpersonen kommer til å forstå at sangen av en liten fugl instruerer ham til å stjele en ring og hjelm. En eldre kilden er den norrøne legenden om Sigurd som drepte dragen Fåvne og fikk litt av drageblod på tungen hans da han var roasting sitt hjerte. Dette umiddelbart gjort det mulig for Sigurd å forstå hva fuglene sier, og hva de sa var en advarsel om at Regin ikke ville holde sitt ord, men i stedet planla å drepe Sigurd. Richard Wagner lånte dette tale for sin egen versjon, selvfølgelig.


Frase:

en liten fugl fortalte meg (idiomatisk) Jeg fikk informasjon fra en kilde ikke å bli åpenlyst utsatt. La oss bare si at jeg vet det fordi en liten fugl fortalte meg.


Referanse:

a little bird told me

Hjelpe oss å redigere våre oversettelser! Klikk på Rediger-ikonene for å begynne. Takk for hjelpen!AD 728 X 90

Besøkende Innspill:

Besøkende er velkommen til å hjelpe oss å utvide betydningen av en liten fugl fortalte meg. Fyll ut skjemaet under for å legge til din definisjon, f.eks eller kommentar.

 

Poste Dine Innspill


 
Skriv inn navnet ditt
 
Definisjon Eksempel Kommentar
 

Bevise at du ikke er en maskin
Taster inn koden

Enig med internasjonal-ordboken.com vilkår for bruk og retningslinjer for personvern

 


AD 160 X 600


Takk for at du besøker internasjonal-ordboken.com, en gratis online ordbok med over 200.000 definisjoner av ord og uttrykk. Du er besøkende 139 på denne siden. Hjelp oss utvide betydningen av en liten fugl fortalte meg ved å tilveiebringe en alternativ definisjon eller eksempelet ovenfor. Vennligst legg kommentarer for å hjelpe oss med å forbedre nettstedet. Det er 2 Kategorier for dette ordet. Dette er ord 49 i vår ordbok.
Opphavsrett © 2018 | internasjonal-ordboken.com | Alle Rettigheter Reservert
Hjem | Erklæring Om Personvern | Vilkår For Bruk