"a" Definisjon | Gratis Norwegian Ordbok | internasjonal-ordboken.com
header logo
Tilbake Til | Hjem       Search

"

a

" definisjon        
AD 970 X 250

Webster

Engelsk Ord:

a


Engelsk Uttale:

a


Adjektiv:


Etymologi

Kortform av en. (Angelsaksiske) en en. Se One.; Opprinnelig preposisjonen en (en på).


Definisjon

A.

1.

Et adjektiv, ofte kalt ubestemt artikkel, og betegner en eller noe, men mindre ettertrykkelig.

"På en fødsel"; "I et ord"; "På et slag". (Shakespeare)

Merk: Det er plassert foran substantiv i entall betegner et enkelt objekt, eller en kvalitet individualisert, før kollektive substantiver, og også før flertall substantiver når adjektivet få eller uttrykket svært mange eller god mange er innlagt; som en hund, et hus, en mann; en farge; en sødme; hundre, en flåte, et regiment; noen få personer, svært mange dager. Den brukes for en, av hensyn til vellyd, før ord som begynner med en konsonant lyd [for unntak av visse ord som begynner med h, se An]; som, et bord, en kvinne, et år, en enhet, en lovtale, en søye, en enhet, slik en, etc. Formelt en ble brukt både før vokaler og konsonanter.

2.

I hver; til eller for hver; som "tjue ligaer i døgnet", "hundre pund i året", "en dollar en yard", etc.Preposisjon:


Etymologi

Forkortet form av en ((Anglo-Saxon) på). Se On.; Fra (Anglo-Saxon) off, fra. Se Of.


Definisjon

1. I; på; på; av. (foreldet) "En Guds navn." "Torn en stykker." "Stå en tå." "En søndager" (Shakespeare) "Wit at menn har nå et døgn." Chaucer. "Sett dem et arbeid." Robynson (Mores Utopia)

2. I prosessen; i lov av; inn; til; - Brukes med verbale substantiver i -ing som begynner med en konsonant. Dette er en forkortet form av preposisjonen en (som ble brukt før vokallyd); som i en jakt, en bygning, en tigging. "Jakob, da han var døende" (hebraisk) xi. 21. "Vi vil en ornitologi sammen." "Det var en gjør." (Shakespeare) "Han brøt ut en latter." Macaulay. Bindestrek kan brukes til å koble en med verbal materielle (som, a-jakt, a-bygningen) eller ordene kan skrives separat. Denne uttrykksform er nå for det meste var foreldet, en som blir utelatt, og den verbale materielle behandlet som en partisipp.

Av. (foreldet) "Navnet på John en Gaunt." "Hvilken tid en dag er det" (Shakespeare) "Det er seks en klokke." B. Jonson.

En barbarisk korrupsjon av har, for han, og noen ganger av det og av de. "Så ville jeg gjort" "En børster hatten." (Shakespeare)

En kraftuttrykk, blottet for fornuft, for å fylle opp måleren Et glad hjerte går hele dagen, Deres triste dekk i en mile-en. (Shakespeare)Hjelpe oss å redigere våre oversettelser! Klikk på Rediger-ikonene for å begynne. Takk for hjelpen!AD 728 X 90

Besøkende Innspill:

Besøkende er velkommen til å hjelpe oss å utvide betydningen av a. Fyll ut skjemaet under for å legge til din definisjon, f.eks eller kommentar.

 

Poste Dine Innspill


 
Skriv inn navnet ditt
 
Definisjon Eksempel Kommentar
 

Bevise at du ikke er en maskin
Taster inn koden

Enig med internasjonal-ordboken.com vilkår for bruk og retningslinjer for personvern

 


Lignende Ord:

Med andre ord som ligner på a finner du nedenfor:

1.a
2.a
3.a
4.a b c
5.a bit
6.a cappella
7.a few
8.a great deal
9.a la
10.a la carte
11.a la mode
12.a little
13.a lot
14.a posteriori
15.a priori
16.A til Å
17.a-
18.A-en
19.a-morgener
20.a-sea
AD 160 X 600


Takk for at du besøker internasjonal-ordboken.com, en gratis online ordbok med over 200.000 definisjoner av ord og uttrykk. Du er besøkende 221 på denne siden. Hjelp oss utvide betydningen av a ved å tilveiebringe en alternativ definisjon eller eksempelet ovenfor. Vennligst legg kommentarer for å hjelpe oss med å forbedre nettstedet. Det er 8 Kategorier for dette ordet. Dette er ord 1 i vår ordbok.
Opphavsrett © 2018 | internasjonal-ordboken.com | Alle Rettigheter Reservert
Hjem | Erklæring Om Personvern | Vilkår For Bruk